Megállapodás az ukrajnai biztosítási konstrukció bővítéséről
2024.03.12

A Marsh, a Lloyd's és az ukrán kormány bejelentette az először tavaly novemberben létrehozott Unity biztosítási konstrukció meghosszabbítását.

Kezdetben ez az egység megfizethető háborús kockázati biztosítást nyújtott a gabonaszállítmányok és más kritikus élelmiszer-szállítmányok számára világszerte. Ezt most kiterjesztették az összes nem katonai célú rakományra (például vasérc, acél és konténeres szállításra) is.

Az Ascot által vezetett és más Lloyd's piaci fuvarozók által támogatott Unity akár 40 millió font értékű hajótest- és P&I-háborús kockázati biztosítást is nyújthat.

John Doyle, a Marsh McLennan elnök-vezérigazgatója így nyilatkozott: "A Marsh McLennan elkötelezett Ukrajna támogatása mellett - segítünk neki globális befektetéseket vonzani az ország újjáépítéséhez, valamint a háborúnak az ország népére és gazdaságára gyakorolt pusztító hatásaiból való kilábaláshoz. Örömmel bővítjük ezt a köz- és magánszféra közötti partnerséget az ukrán kormánnyal"."

Julia Szvyrydenko, Ukrajna első miniszterelnök-helyettese és gazdasági minisztere elmondta: "A biztosítás kiterjesztése az összes nem katonai rakományt szállító hajóra rendkívül fontos Ukrajna számára, különösen a kohászati termékek exportja szempontjából, mivel a teljes körű invázió súlyosan érintette ezt az ágazatot"."

John Neal, a Lloyd's vezérigazgatója hozzátette: "Az ukrajnai invázió óta a Lloyd's az ENSZ-szel, a kormányokkal, a szabályozó hatóságokkal és a biztosítókkal együttműködve igyekszik fenntartani a gazdaságok és az ellátási láncok mozgását a nehéz körülmények ellenére is.