Az Aegon 256 millió eurós működési tőkéről számolt be az első negyedévben
2024.05.23

Az Aegon életbiztosító és vagyonkezelő a 2024 első negyedévére vonatkozó kereskedési jelentésében 256 millió eurós működési tőkebevonásról számolt be a holdingfinanszírozás és a működési költségek előtt. A cég hozzátette, hogy ezzel a növekedéssel jó úton halad az 1,1 milliárd euró körüli, 2024-re vonatkozó előrejelzés elérése felé.

A tőkemutatók továbbra is szilárdak, a megfelelő működési szintek felett, a holdingnál lévő készpénztőke mellett, amely 2 milliárd eurót jelentett, ami tükrözi a folyamatban lévő 1,535 milliárd eurós részvény-visszavásárlási program 85%-os befejezését. Ez 2024 első negyedévére fejeződött be, és várhatóan 2024 első félévének végéig teljes egészében végrehajtásra kerül.

A visszavásárlási összeget később 1,535 milliárd euróra emelték a részvényalapú kompenzációs programokhoz kapcsolódó részvényvisszavásárlások keretében. A cég egy újabb 200 millió eurós részvény-visszavásárlási programot tervezett , amely várhatóan 2024 végéig befejeződik.

Továbbra is erőteljes volt az értékesítés növekedése az amerikai stratégiai eszközök, az Egyesült Királyságban a munkahelyi és a brazil életbiztosítási üzletágakban, valamint pozitív volt a harmadik féltől származó nettó forgalom a vagyonkezelési üzletágban. Bár a brit lakossági üzletágat továbbra is befolyásolják a kihívásokkal teli piaci feltételek.

Lard Friese, az Aegon vezérigazgatója így nyilatkozott:

„Az év elejét az Egyesült Államokban és Brazíliában folytatódó pozitív üzleti lendület, valamint a vagyonkezelőnknél tapasztalt nettó beáramlások jellemezték, és ezt a 256 millió eurós szilárd működési tőketeremtés, valamint a fő működési egységeink egészséges tőkemegfelelési mutatói is alátámasztották. Az Egyesült Államokban folytattuk stratégiánk végrehajtását, amelynek célja, hogy a Transamericát Amerika vezető középvállalati életbiztosítási és nyugdíjbiztosítási társaságává alakítsuk. Az egyéni életbiztosítás 119 millió USD új életbiztosítási forgalmat generált, ami 5%-os növekedést jelent 2023 azonos időszakához képest. A World Financial Group (WFG) értékesítési erő 13%-kal, közel 76 000 engedélyezett ügynökre nőtt, a folyamatos sikeres toborzási és képzési erőfeszítéseknek köszönhetően. A Nyugdíjbiztosítások 1,0 milliárd USD nettó betétről számolt be, a középső piacnak köszönhetően. Folytattuk továbbá a tavaly bejelentett, a pénzügyi eszközöknek való kitettségünk csökkentésére irányuló menedzsmentintézkedések végrehajtását, beleértve az intézményi tulajdonú univerzális életbiztosítások visszavásárlását és a hosszú távú gondozásban a díjemelési programot. Brazíliai vegyesvállalatunk, a Mongeral Aegon Group folytatta erős teljesítményét, az életbiztosítási eladások 22%-kal 28 millió euróra nőttek. Az Egyesült Királyságban működő munkahelyi szegmensünkben továbbra is magas volt a beáramlás az új programok beindításának és a meglévő résztvevők nettó befizetéseinek köszönhetően, annak ellenére, hogy egy alacsony árrésű program elvesztése negatívan érintette. Az Egyesült Királyság lakossági szegmensének teljesítményére továbbra is hatással volt a jelenlegi makrogazdasági környezet miatt csökkent ügyfélaktivitás, valamint a meghatározott juttatású nyugdíjrendszerekből a meghatározott hozzájárulási nyugdíjrendszerekbe történő átutalások ágazatszerte tapasztalható csökkenése. Vagyonkezelési üzletágunkban mind a Globális Platformok, mind a Stratégiai Partnerségek esetében nettó beáramlás volt tapasztalható. A Global Platforms harmadik fél 2,6 milliárd eurós nettó beáramlást jelentett, ami főként az Egyesült Királyságban a fix hozamú befektetéseknek köszönhető."

„A stratégiai partnerségek 2,1 milliárd eurós nettó beáramlást könyvelhettek el, ami az Aegon kínai vagyonkezelő vegyesvállalatának köszönhető. Ma bejelentjük a tervezett új, 200 millió eurós részvény-visszavásárlási programunkat. Az új program várhatóan 2024. július elején kezdődik, és 2024 végére fejeződik be. Ezek az eredmények jó évkezdetet jelentenek, mivel továbbra is keményen dolgozunk vállalatunk átalakításán és a 2025-ös pénzügyi céljaink teljesítésén. Alig várom, hogy a június 25-i tanévnyitónkon tájékoztathassam Önöket a brit üzletágunk növekedésének előmozdítására irányuló terveinkről.” - tette hozzá.