Az ABI és az Insurtech UK egyetértési nyilatkozatot ír alá
2024.07.24

A Brit Biztosítók Szövetsége és az Insurtech UK egyetértési nyilatkozatot írt alá, hogy támogassák és ösztönözzék a folyamatos innovációt az Egyesült Királyság biztosítási ágazatában.

A szándéknyilatkozat elismeri elkötelezettségüket az együttműködés előmozdítása, a véleménycsere és a közös érdekű kérdésekkel kapcsolatos információcsere iránt.

Hannah Gurga, az ABI főigazgatója elmondta: „Az innováció és a technológia legjavának hasznosítása kulcsfontosságú ágazatunk versenyelőnyének megőrzéséhez. Ez az egyetértési nyilatkozat megerősíti az Insurtech UK-val való munkakapcsolatunkat, hogy továbbra is ösztönözhessük a növekedést az Egyesült Királyság biztosítási ágazatában, tagjaink és ügyfeleik javára.”

Melissa Collett, az Insurtech UK vezérigazgatója hozzátette: „Nagy örömünkre szolgál, hogy aláírhattuk ezt az egyetértési megállapodást a Brit Biztosítók Szövetségével, folytatva ezzel a folyamatos munkakapcsolatunkat. A technológia egyértelműen az összes induló insurtech vállalkozás középpontjában áll. Ugyanígy az Insurtech UK számára is kiemelt fontosságú a nagyobb innováció és a biztosítók közötti együttműködés iránti vágy, ami hozzájárul a fogyasztói élmény és a piacon elérhető választék növeléséhez. Alig várjuk, hogy szorosan együttműködhessünk az ABI-vel, hogy kihasználjuk közös erőforrásainkat, hogy lehetőségeket teremtsünk tagjaink számára, és hogy segítsük az innovációt az ökoszisztémáinkban.”

Az ABI több mint 300 tagvállalatot képvisel, míg az InsurtechUK a világ legnagyobb hivatalos insurtech szövetsége, amely 100 vállalatot támogat.