2017-ben 10 %-kal nõtt az Uniqa Biztosító díjbevétele
2018.05.18
2017-ben pénzügyileg nagyon jó évet zárt az Uniqa Biztosító, a biztosító társaság bruttó díjelõírása körülbelül 10 százalékkal növekedett a 2016-oshoz képest, elérve a 64 milliárd forintot - idézi a Pénzcentrum Kurtisz Krisztiánt, az Uniqa Biztosító vezérigazgatóját.

Kurtisz Krisztián  elmondta: 2017-ben a társaság adózás elõtti eredménye meghaladta a 800 millió forintot. A bruttó díjelõírás meghaladta a 64 milliárd forint volt, ami mintegy 10 százalékos növekedés a 2016-oshoz képest.

A sikeres évet a 2016-ban megkezdett, egyszerûsítésre törekvõ átalakítások eredményeként értékelik a biztosítónál. Az egyszerûsítés keretein belül jelentõsen csökkent az értékesíthetõ termékek száma.
Az egyszerûsítési folyamat megmutatkozik az egyes termékeken belül is: a felesleges fedezeteket kiszórták a biztosítási ajánlataikból. Ilyenek például a számos lakásbiztosításba beágyazott kisállat-biztosítások, melyek után a gyakorlatban rendkívül ritkák a kárkifizetések. Ezek továbbra is választható, ám csak opcionális biztosítások lesznek.

2018-at az innováció évének nevezte a vezérigazgató, ám errõl részletesebben csak az év vége felé fognak nyilatkozni a biztosító oldaláról. Polányi Zoltán igazgatósági tag elmondta: az online értékesítési területen még jelentõsebb, 20 százalékos volt a növekedés 2017-ben. Az alkuszi értékesítések 10, a függõ ügynöki hálózat értékesítése pedig 5 százalékkal tudott emelkedni tavaly.

Az elsõ negyedévet idén is 10 százalékos növekedéssel zárták, ennek megfelelõen az idei évtõl is legalább ekkora, esetleg még jelentõsebb emelkedést várnak.

Juhos András igazgatósági tag felhívta a figyelmet arra, hogy ma az emberek körülbelül 10 százalékának van csak valamilyen életbiztosítása, ami rendkívül alacsony arány. A biztosítási terület egyik legnagyobb kihívása jelenleg az, hogy megszólítsák azokat az ügyfeleket, akik jelenleg nem tartják fontosnak, hogy biztosítást kössenek saját magukra. 

Thomas Dockal igazgatósági tag aláhúzta, hogy míg 2014-ben még erõsen negatív volt a biztosító adózás elõtti eredménye, a veszteséget 2015-ben csökkenteni tudták. 2016-ban már 225 millió forint volt az adózás elõtti eredmény, 2017-ben pedig az adózás elõtti profit már 820 millió forintra emelkedett. 2018-ra még magasabb, közel 1,4 milliárd forintos adózás elõtti eredményt várnak.