A Marsh CO2-szállítási és tárolási fedezetet indít
2024.08.23

A Marsh új biztosítási megoldást vezetett be a szén-dioxid szállítására és tárolására. A Marsh energia- és energiaipari csoportja által létrehozott és a Canopius által biztosított megoldás lehetővé teszi az energiaipari üzemeltetők számára, hogy teljesítsék pénzügyi biztonsági kötelezettségeiket, amikor a CO2-t megfelelő geológiai struktúrákba szállítják és injektálják.

Az ilyen kockázatokra vonatkozó hagyományos biztosítási rendelkezésekhez fizikai károk vagy a működésben bekövetkezett zavarok szükségesek, amelyeket egy ellenőrzésen kívüli kút okoz ahhoz, hogy a biztosítások reagálni tudjanak. Az új megoldás a CO2 geológiai szivárgása esetén egy új, nem káreseményre vonatkozó kiváltó okot ad, amely kártérítést nyújt a korrekciós intézkedések költségeire, valamint a kapcsolódó üzemszünetre.

Az új megoldás kártérítést nyújt a kiszivárgott CO2-mennyiségre vonatkozó szén-dioxid-kibocsátási egységek megszerzésének költségeiért is, amennyiben az a projekt földrajzi elhelyezkedése alapján alkalmazható.

Sam Harrison, a Canopius csoportos kockázatvállalási igazgatója így nyilatkozott: „A mi feladatunk, hogy megoldásokat találjunk az új, izgalmas technológiákhoz kapcsolódó, még ismeretlen kockázatok kezelésére. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a sötétben tapogatózunk - több évtizedes tapasztalatunk van a hagyományos upstream energiaforrás-kockázatok megoldásának megtalálásában, és ezt a tapasztalatot ezekre az új területekre is kamatoztathatjuk. Partnereinkkel és ügyfeleikkel együttműködve felhasználhatjuk a levont tanulságokat, és új, innovatív módszereket találhatunk a holnap kihívásainak kezelésére.”