Az Aon és a Future Climate együttműködése az önkéntes szén-dioxid-piac megerősítése érdekében
2024.09.05

Az Aon globális biztosítási és viszontbiztosítási brókercsoport együttműködik a Future Climate vállalattal, hogy az önkéntes szén-dioxid-piac (VCM) méretnövelését és a projektfejlesztést támogató robusztus piacot hozzon létre.

Értesüléseink szerint ez azt jelenti, hogy minden vásárlónak lehetősége lesz arra, hogy biztosítási kötvényt kössön, hogy megvédje befektetését arra az esetre, ha a projektet különböző okok miatt nem szállítják le, beleértve a projekteket érintő természeti katasztrófákat is.

Ráadásul Brazília volt az egyik legelső ország, amely a VCM-mechanizmust alkalmazta, amikor a Zöld Éghajlatvédelmi Alap 2017-ben 500 millió USD-t biztosított egy REDD+ kísérleti programhoz Argentína, Brazília, Chile, Kolumbia, Costa Rica, Ecuador, Indonézia és Paraguay számára.

Azonban azok számára, akik nem tudják, a VCM-en keresztül történő magánfinanszírozást akadályozták a piaci átláthatósággal kapcsolatos kérdések, valamint a meglévő projektekből eredő megfelelési problémák az egész régióban.

Ezért a minőségi és integritási normákat betartó, robusztus természetalapú megoldások (NBS) kidolgozása kulcsfontosságú a stratégiai globális vevők és klímabefektetők vonzásához a VCM egészén.

A Future Climate elárulta, hogy célja, hogy új mércét állítson fel a projektminőség tekintetében, és olyan projektek megvalósításában játsszon vezető szerepet, amelyek megfelelnek a VCM 2.0 fejlődő elvárásainak.

Ez magában foglalja számos bevált gyakorlat alkalmazását a projektfejlesztés kezdetétől fogva, beleértve a következőket:

  • Minden projektet a Verified Carbon Standard (VCS) és a Climate Community and Biodiversity (CCB ) szabvány szerint tanúsítanak, és a legújabb REDD+ módszertant (VM0048) alkalmazzák.
  • Minden projekt az elsődleges erdők nagy területeinek megőrzésére összpontosít, és a finanszírozást tudományos kutatásra és erdőfelújításra irányítja.
  • A 6. cikk szerinti potenciális támogathatóság: A kormány a globális VCM-hez igazodik, és a 6. cikk szerinti napirendről a brazil hatóságok jelenleg tárgyalnak.
  • A jelentések szerint a bevételek legfeljebb 85%-át a fenntartható fejlődés előmozdítására fogják fordítani, és a teljes összeg 50%-át a helyi közösségek kedvezményezettjeihez fogják irányítani.
  • Ezen túlmenően a Future Climate a Sylverával, a karbonhiteleket minősítő ügynökséggel is együttműködik a projektkockázatok felmérése és a projektek kibocsátást megelőző minősítésének kidolgozása érdekében.

Végül pedig kiderült, hogy a Future Climate tervezi a VCM-projektek biztosításának beépítését, ami végső soron csökkenteni fogja a vásárlói és befektetői kockázatot, míg az Aon hozzáférést biztosít a kockázati tőkéhez, hogy a piacon elérhetővé váljon a biztosítás.