Az ICEYE és az Aon bővíti együttműködését az árvízi és erdőtűz adatok terén
2024.09.13

Az ICEYE műholdas megfigyelési szolgáltató kiterjesztette az Aon-nal kötött adatlicenc-megállapodását az árvizekre vonatkozó globális és az amerikai erdőtüzekre vonatkozó adatokra.

A megállapodás értelmében az Aon az ICEYE közel valós idejű árvíz- és erdőtűz-adatait beépíti a viszontbiztosítási ügyfelei számára biztosított eseményre reagáló képességeibe, hogy lehetővé tegye a katasztrófaesemények veszteségelemzését.

Az adatok lehetővé teszik az Aon számára, hogy az ügyfeleknek részletes, helyszintű elemzést nyújtson az árvíz és az erdőtűz által okozott károkról szóló betekintést az ingatlanok káráról.

Az ICEYE NewSpace műholdakból álló nagy konstellációja a Föld bármely pontján megfigyelést biztosít, a szintetikus apertúrájú radar (SAR) technológia pedig éjjel-nappal és bármilyen időjárási körülmények között láthatóságot biztosít. A veszélyekre és károkra vonatkozó adatok az esemény bekövetkezését követő órákon belül rendelkezésre állnak, és az árvíz vagy erdőtűz kialakulásával párhuzamosan rendszeresen frissülnek.