Több mint 13 ezer lakást adtak el júniusban
2018.07.03
A Duna House ismét közreadta havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), amely szerint 2018 júniusában országosan 13 098 ingatlan adásvételt bonyolítottak le Magyarországon. Ezzel kis mértékben továbbra is a tavalyi értékek felett vagyunk, de a válság elõtti maximumoktól még elmaradnak a számok - írja a Portfolio.

A Duna House becslése alapján júniusban is 13 ezer feletti ingatlantranzakció történt országszerte, így március óta sorozatban ez a negyedik hónap, amely átlépi ezt a határt. A júniusi hónapokat tekintve a tavalyinál ez 2 százalékkal erõsebb forgalmat jelent. 

A féléves összesítés alapján 77 458 adásvételnél tart az ingatlanpiac, amely közel 4 százalékos bõvülés az elõzõ év elsõ feléhez képest. Ha így marad minden, elérhetjük a 160 ezer adásvételt, ami már több, mint 2008-ban volt, de még elmarad a válság elõtti évek 200 ezer feletti számaitól.

Tavaly egyébként érdekes fordulat indult el a tranzakciók számában Magyarországon. Míg a korábbi években Budapesten volt intenzívebb a növekedés, addig 2017-ben már a vidéki adásvételek száma emelkedett, a fõvárosban viszont kevesebb lakást adtak el.