Veronai buszbaleset - Dupla pénzt fizet a biztosító
2018.07.27
Jelentõsen megemelte a biztosító a veronai busztragédia áldozatai és sérültjei után járó kártérítés összegét – értesült a zoom.hu. A lap azt írja, volt, akinek dupla annyit fizetett a biztosító, mint amennyit korábban megállapítottak.

A portál információját Szendrei Endre is megerõsítette, neki az unokahúga halt meg az olaszországi buszbalesetben. – "Az elsõ hírek, amik a témával kapcsolatban megjelentek, hogy egyes szülõk négymillió forintot kaptak volna a biztosítótól. Ezt mindenki elutasította, mire a biztosító tavaly megemelte ezt a kártérítési összeget. Ezt már volt, aki elfogadta, én két-három családról tudok, de többen ezt a pénzt is elutasították. Végül a biztosító a megemelt összeget mindenkinek kifizette, attól függetlenül, hogy elfogadták-e. Akik elutasították, azok közölték, hogy ezt a pénzt csak elõlegnek tekintik. Idén tavasszal a biztosító ugyanezt az összeget még egyszer elutalta a károsultaknak" – részletezte Szendrei. A kártérítés megállapításánál azonban különbséget tettek a közvetlen hozzátartozók között, azaz más összeget kap a szülõ, a testvér és a nagyszülõ.

Hogy ki mennyi pénzt kapott, nem tudni, a Groupama titoktartásra hivatkozva nem árulta el, de a lap úgy tudja, voltak, akiknek hatmillió helyett végül tizenkét millió forint kártérítést fizettek ki. (Egyébként ha valaki a nyilvánosság elõtt beszámol a kártérítési összegrõl, a biztosító a titoktartás megsértése miatt vissza is perelhetné az összeget.) 

Szendrei arról is beszélt, hogy a magyar családok Olaszországban kártérítésért indított polgári pereinek egy részét összekötik a baleset körülményeit vizsgáló, az októberben induló olasz büntetõeljárással, és itt dõlhet majd el, ki a felelõs a 17 halálos áldozattal járó tragédiáért.