Nagy növekedésre készül a Generali
2018.11.22
Európai versenytársainál jóval nagyobb növekedést tûzött ki célul a Generali: 3-4 milliárd eurót költhetnek növekedési célokra, és évi 6-8%-kal növelhetik nyereségüket a következõ három évben – írja a Portfolio.hu.

A társaság célkitûzései szerint az elmúlt évek 4%-os átlagánál jóval magasabb, 6-8%-os mértékben növekedhet a következõ három évben a Generali eredménye, akvizíciók nélkül. Emellett 3-4 milliárd eurót terveznek akvizíciós és organikus növekedésbe fektetni. Felvásárlási célpontjaik meglévõ és új piacok is lehetnek: "fontolóra veszünk minden olyan biztosítót, amely erõsiti piaci pozíciónkat az európai országokban, és minden olyan társaságot, amely top3 pozíciót ad nekünk egy új piacon" – idézi a vezérigazgatót a Financial Times. Az öregedõ és vagyonos európai lakosságban jó üzleti lehetõségeket látnak.

2019-2021 között 11,5%-os tõkearányos megtérülést, 55-65%-os osztalékkifizetési rátát és évi 200 millió eurós mûködésiköltség-csökkentést szeretne elérni a Generali.

A biztosító a vagyonkezelési tevékenységét is erõsítheti, specialisták egész sorának felvásárlásával a "multi-boutique" stratégiára mennek rá. Részvényvisszavásárlást csak akkor terveznek, ha nem találnak jobb lehetõséget a Generali tõkéjének megforgatására.