A külföldi utak felére kötnek csak biztosítást a magyarok
2019.05.27
Az utasbiztosítások több mint 40 százalékát a három nyári hónapban kötik az ügyfelek, Az utazási fõszezon kezdete elõtt a Netrisk.hu hétfõ délelõtt díjátadó eseményen tette közzé, hogy az elõzõ évben mely biztosítók termékei kapták a legkedvezõbb értékelést az ügyfelektõl.

Az Év Utasbiztosítója 2018 ügyfélszavazás nyertesei:

  • Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
  • UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.
  • Allianz Hungária Biztosító Zrt.

A legnagyobb biztosításközvetítõ portál néhány éve bevezetett utasbiztosítás-értékelési rendszerén keresztül az ügyfelek egy kérdõíven tudják véleményezni az általuk választott utasbiztosítási terméket a vásárlástól az esetleges kárrendezésig. Az Év Utasbiztosítója Díjat több mint 100 ezer utasbiztosítás tavalyi közvetítése során beérkezõ értékelések alapján ítélte oda immár harmadik alkalommal a Netrisk.hu.

„Nem csupán a díjazott biztosítók, hanem az egész szektor számára örvendetes tény, hogy az ügyfelek körében évrõl évre egyre pozitívabb az utasbiztosítással foglalkozó biztosítók általános megítélése – mutat rá Sebestyén László, a Netrisk.hu ügyvezetõ igazgatója. – Az 5-ös skálán kiugróan magas, 4,77 pont lett az értékelések átlaga, ami érezhetõen magasabb a szintén jó megítélést mutató 2016-os 4,58, illetve a 2017-es 4,71 pontos értéknél is.”

Az értékeléseket mind olyan ügyfelek szolgáltatták, akik meg is kötötték az utasbiztosítást. Fontos azonban látni, hogy bár az utasbiztosítási piac évrõl évre folyamatosan bõvül, az utasbiztosításokkal fedezett külföldi utak aránya továbbra is csak 50 százalék körül mozog, ami azt mutatja, hogy bõven van még tér a további fejlõdésre.

A portál által tavaly közvetített utasbiztosítások esetében a megjelölt utazási célok közül a leggyakoribbak a városlátogatások (38%), a tengerparti nyaralások (25%) és a síelések (12%) voltak.

A megjelölt célpontok háromnegyedét hat ország alkotja: a legtöbben Ausztriába (30%) és Horvátországba (24%) utaznak, õket követi Görögország (7%), illetve Anglia, Franciaország és Csehország (5-5-5%) Bár a legtöbben gépkocsival (42%) közelítették meg a kiválasztott úticélt, a repülõgépes utak aránya (37%) mostanra immár csaknem utolérte azt. A biztosított külföldi utak átlagos hossza 7 nap volt.