Egymilliót fizet az AXA az etióp támadás áldozatának
2012.01.20
Az AXA Biztosító méltányosságból egymillió forint összeghatárig megtéríti az etiópiai támadásban megsérült magyar állampolgár kórházi ellátásának, és hazaszállításának költségeit – tájékoztatott az MTI.

A sérült magyar állampolgár utasbiztosítási módozata kizárja a terrorcselekmény során bekövetkezett sérüléseket a biztosító által fedezett, biztosítási események közül.

Az AXA azonban méltányossági, humanitárius okokból, valamint az esemény megrázó és tragikus jellege miatt úgy döntött, hogy egymillió forintos azonnali keretet nyit a sérült magyar állampolgár kórházi ellátása költségeinek fedezésére, továbbá a sérült menetrendszerinti légi járattal történõ hazaszállításának költségeire.

Az AXA assistance-szolgáltatóján keresztül folyamatosan tartja a kapcsolatot a Külügyminisztériummal, a sérültet ellátó kórházzal és a sérült hozzátartozóival.

Jelenleg még nem tisztázott, hogy Etiópiában valóban biztosítási eseménynek nem minõsülõ terrorcselekmény történt-e. Amennyiben a támadás jellege mégis biztosítási eseménynek minõsül, az AXA Biztosító a vállalt feltételek alapján és a vállalt limitekig teljes kártérítést nyújt.