Csalásmegelõzés: fegyvergyártóval szövetkezik az Axa
2012.01.27
Az Axa globális biztosító aláírta a szerzõdést a világ egyik legnagyobb hadiipari óriáscégével, a brit BAE Systems-szel egy biztosítási csalásokat megelõzõ szolgáltatás nyújtásáról, melynek segítségével hatékonyabban veheti fel a küzdelmet a biztosító a csalókkal szemben, megakadályozva ezáltal, hogy a becsületes ügyfelek fizessenek csalók helyett.

A BAE Systems, a védelmi és globális biztonsági szektor világszinten vezetõ vállalatának egyik szolgáltatása, a Detica Net Reveal célja, hogy csökkentse a hamis kárbejelentések kockázatát, és javítsa a gépjármû-, és vagyonbiztosítási területen elkövetett csalások felderítési idejét.

A szolgáltatás sikerét számos európai kísérleti projekt bizonyítja, hosztolt szolgáltatásként pedig lehetõvé teszi az Axa számára az IT költségek, és az implementáció lecsökkentését.

A kárigényeket ellenõrzõk számára lehetõvé válik a gyanús tevékenységek egyértelmû azonosítása és rangsorolása, valamint az ügyfelek adataihoz való gyors hozzáférés és elemzés. A kárigények gyorsabb kezelése, valamint a tévesen gyanúsnak ítélt esetek gyorsabb felderítése javítja az Axa ügyfélszolgáltatását is.

A biztosítók mindegyikének nagyobb figyelmet kell fordítania a hamis kárigények felderítésére. A Detica Net Reveal hatékony eszköze lehet a kockázatok csökkentésének, a csalások megelõzésének és feltárásának, valamint az ügyfél kiszolgálási színvonal javításának – közölte az Axa. Ezáltal csökkenthetõ a vizsgálat alá vont gyanús esetek száma, növelhetõ a hatékonyság, és elkerülhetõvé válik, hogy a becsületes ügyfelek fizessenek a csaló ügyfelek miatt.