Outsourcing: költségcsökkentésben a biztosítók!
2012.02.13
Az amerikai biztosítók mintegy 85 százaléka az IT feladatok legalább néhány elemét outsourcingolja, és mintegy 25-35%-uk tervezi növelni a kiszervezések mértékét idén – derül ki egy friss felmérésbõl.

A Novarica kutató és tanácsadó cég mintegy 100 informatikai vezetõt kérdezett meg amerikai biztosítótársaságok élén az IT feladatok kiszervezésével kapcsolatban.

A biztosítók informatikai vezetõi outsourcinggal, illetve vegyes HR stratégiával igyekeznek a termelékenységet a fix költségek növelése nélkül javítani – közölte Matthew Josefowixz, a Novarica ügyvezetõ igazgatója.

A jelentés további fontos megállapításai között szerepel, hogy a társaságok 85%-a valamilyen IT tevékenységet kiszervez: így a meglévõ számítógépes rendszerek karbantartását, az adatközpont vagy infrastruktúra menedzsmentjét. A nagyobb biztosítótársaságok az IT munkák több mint negyedét, míg a kis- és közepes méretûek jellemzõen átlag 15%-át szervezik ki.

A nagy biztosítók több mint negyede azt tervezi, hogy 2012-ben több IT feladatot kiszervez, minden harmadik válaszadó pedig infrastrutúra-kiszervezést tervez idén, mérettõl függetlenül.