Nevet vált az Európai Biztosítók Szövetsége
2012.03.01
Az európai biztosítási és viszontbiztosítási szövetség, korábbi nevén CEA nevet vált, így ezentúl Insurance Europe néven lesz ismert.

Sergio Balbinot, a szervezet elnöke elmondta: „A biztosítás a modern társadalom egyik sarokköve, a globális gazdasági növekedés és stabilitás kulcsfontosságú eleme. A ma debütáló friss, új image az általunk képviselt iparág dinamizmusát és jelentõségét tükrözi.”

Az európai biztosítási ágazat a 37%-os világpiaci részesedésével a legnagyobb a világon. A 34 tagszervezet révén, az Insurance Europe több mint 5000 európai biztosítót és viszontbiztosítót képvisel, melyek együttesen évi több mint 1100 milliárd eurónyi díjbevételt generálnak, és közel egymillió embert foglalkoztatnak.

Az európai biztosítók közel 7500 milliárd eurót fektetnek a gazdaságba, a hosszú távú tõke folyamatos áramlása alapvetõ fontossággal bír a pénzügyi rendszer számára. Ezeket a hosszú távú, jellemzõen lejáratig tartott befektetések jelentõsen hozzájárulnak a pénzügyi piacok stabilitásához.

„A biztosítók által nyújtott biztosítási és megtakarítási termékek nem állnak kölcsönhatásban a gazdaság mûködésével, ezáltal stabilizáló, anticiklikus hatásuk van a pénzügyi piacokra. A jelenlegi piaci volatilitás fényében tehát nem szabad a biztosítók üzleti modelljét, illetve befektetési stratégiáit alulbecsülni” – tette hozzá Balbinot.