Új szereplõ a viszontbiztosítási piacon!
2012.03.09
Egységes irányítás és brand alatt kezdi meg világszerte viszontbiztosítási mûveletek nyújtását a QBE Re.

A QBE Biztosítási Csoport egyesíteni készül világszerte, széttagoltan mûködõ viszontbiztosítási tevékenységét, melyet most egységes irányítás és brand alá kíván rendezni, QBE Re néven.

A QBE azt állítja, hogy a QBE Re magába fogja olvasztani a már jelenleg is viszontbiztosítási szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásait: a Syndicate 566, QBE Re (európai), Secura NV és a QBE Re (amerikai) vállalatokat. Az új, közös vállalat több mint 1,5 milliárd dollárnyi díjbevétel, és egy kiegyensúlyozott nem-életbiztosítási portfolió fölött fog rendelkezni.

A közös vállalatot a QBE jelenlegi, európai viszontbiztosítási tevékenységért felelõs vezetõje, Jonathan Parry irányítja majd, akit egy globális vezetõ csapat támogat majd.

A QBE azt mondat, folytatni kívánja az eddig megkezdett viszontbiztosítási szolgáltatások nyújtását, amit azonban a globális vállalat méretgazdaságosságából és diverzifikációs lehetõségeibõl adódó elõnyök tovább erõsítenek majd. Az új modell lehetõvé teszi a QBE Re számára, hogy következetes kockázatvállalási filozófiát képviseljenek az ügyfelek felé – olvasható a közleményben.