Utasbiztosítás: folyamatos fejlesztés az UNIQA-nál
2011.06.21
A folyamatos fejlesztések eredményeként az UNIQA Biztosító online felületén, már bankkártyás fizetéssel is köthetõ utazásbiztosítás.

A magyar nyaralók közül már minden harmadik ember köt utasbiztosítást külföldi útja elõtt, és ez a tendencia növekedni látszik. Az utasbiztosítás átlagdíja elenyészõ ahhoz képest, hogy mekkora kár érheti az utazót egy-egy nyaralás során. Nyáron a legtöbb káresemény orvosi ellátást igénylõ megbetegedésekbõl (gyomorrontás, napszúrás, különbözõ fertõzések) adódik, vagy sokszor éppen a poggyászok sérülnek meg, tûnnek el a reptéri forgatagban. Az elmúlt években szerencsére nõtt azon utazók aránya, akik külföldi útjuk elõtt legalább egy-két nappal megvásárolják utasbiztosítási fedezetüket. Megfigyelhetõ tendencia továbbá, fõleg a nagyobb értékû utazások esetében, hogy az utazók nem az utolsó pillanatra hagyják a biztosításuk megkötését, hanem már hetekkel elõre gondoskodnak róla.

Az UNIQA esetében 2010-ben a megelõzõ évhez képest 64 % -kal nõtt azon ügyfelek száma, akik online kötötték meg biztosításukat. Ez az arány az idei évben minden bizonnyal tovább nõhet, hiszen most már nem csak online alkuszokon keresztül érhetõek el ezen biztosítások, hanem közvetlenül a www.uniqa.hu weboldalon.

Az UNIQA Biztosítónál már napi 250 Ft-tól választható utasbiztosítás, ami elenyészõ pénzügyi ráfordítás lehet ahhoz képest, hogy mekkora kárunk keletkezhet, ha bekövetkezik egy nem várt esemény. A megfelelõ konstrukció kiválasztása és megvásárlása pár perc alatt megtörténhet. A megkötött biztosítást az ügyfél a weboldalról kinyomtathatja. A kötvényt pedig e-mailként megkapja, így az a postafiókból bármikor elérhetõ.

Az extrém sportkedvelõk számára is létezik olyan biztosítás, amely fedezetet ad a nyaralás ideje alatt szabadidõs tevékenység során bekövetkezett káreseményekre is. Ilyen extrém sportnak számít a besorolás szerint a rafting, kanyoning, hydrospeed, trekking, vízitúra, tengeri kajakozás, waveski hullámlovaglás, wakeboard, kitesurf, windsurf, vitorlázás, jetski, vízisí, és a parasailing.