Telefonos ügyfélszolgálatok: kiderült, melyik biztosítóé a legjobb!
2012.10.18
Az Allianz kiemelt figyelmet fordít ügyfeleire, valamint az igényeiknek megfelelõ innovatív fejlesztésekre, amellyel lehetõvé teszi a biztosítási eseményekre való tudatos felkészülést és a szerzõdéseik, a bekövetkezõ káresemények kapcsán a gyors, egyszerû, szakszerû intézkedést. Ezeket a törekvéseket díjazta idén is a GfK Hungária Piackutató Intézet a Best of Call Centers díjjal.

A tavalyi év sikereit megismételve, újra az Allianz Hungária Call Center nyerte el a biztosítók között a legjobbnak járó díjat a GfK Hungária által szervezett Top 10 Call Center versenyben.

Az immár harmadik alkalommal meghirdetett megmérettetésen a résztvevõk besorolása ágazatonként történt, és a versenyzõk általános ügyfélkezelés, problémamegoldás és értékesítés-támogatás kategóriákban indulhattak a gyõzelemért. Aki mindhárom kategóriában elsõ helyezést ér el, az kaphatja meg a Best of Call Centers díjat.

„A tavalyi évben az értékesítés-támogatás kategóriában elsõk lettünk, az általános ügyfélkezelés és a problémamegoldás terén holtversenyben végeztünk az elsõ helyen, ezzel megszerezve a legjobb Call Centernek járó elismerést. Idén, ezt a teljesítményt tovább fokozva mindhárom kategóriában az Allianz Call Centere bizonyult az abszolút legjobbnak, így méltán viselheti a Best of Call Centers címet az elkövetkezõ évben is. Büszkék vagyunk a díjra, amely arra ösztönöz minket, hogy még jobbak legyünk!” – mondta el Végh István, az Allianz Hungária Zrt. operációért és IT területért felelõs vezérigazgató-helyettese.

A megmérettetés célja a Magyarországon lakossági szolgáltatást nyújtó telefonos ügyfélszolgálatok teljesítményének összehasonlítása - bankszektor, biztosító, távközlési szolgáltatók, étkezési jegy/cafeteria kategóriákban. Ágazatonként minimum 5 szolgáltató teljesítményét vizsgálják, amely keretében több mint 2500 hívás és 800 online megkeresés eredményeit dolgozták fel a szakemberek. A legtöbb hívás valamilyen probléma felvetésével és annak megoldásával volt kapcsolatos. A verseny egyben szakmai alapokon nyugvó piackutatás, amelynek részleteit a GfK Hungária támogatóival és ügyfeleivel közösen dolgozta ki.

A Top 10 Call Center idei versenyének ünnepélyes díjátadó gáláján a fõdíjat és a kategória díjakat az Allianz Hungária nevében Djordjevics Szandra, a Call Center Osztály vezetõje, Viola Gábor, a Call Center vezetõje és Csapó Helga Call Center minõségbiztosítási vezetõ vették át.

„Az elismerés jól mutatja a Call Center fejlesztése érdekében az elmúlt években tett lépések eredményességét, valamint az ott dolgozó kollégáink folyamatosan megújuló elkötelezettségét az ügyfélkiszolgálás, az ügyfél-elégedettség növelése terén. A díj megerõsít bennünket abban, hogy jó úton járunk, és további motivációval szolgál az elõttünk álló további feladatokhoz” – tette hozzá Végh István.