Törvénymódosítás: krónikus betegségek kezelését is finanszírozhatnák a magán egészségbiztosítók
2012.10.31
Egy kormánypárti módosító indítvány szerint a lehetõségek bõvülésével akár krónikus betegségünk kezelését is fizethetnénk a magán-egészségbiztosítási pénzünkbõl.

A magán-egészségbiztosítás fellendítését is célzó módosító indítványt nyújtott be az adótörvényekhez Papcsák Ferenc. A Fideszes képviselõ javaslatának lényege, hogy az egészségpénztárba befizetett összegeket a jövõben betegségbiztosítások finanszírozására is fel lehessen használni - írta a Napi Gazdaság.

Az indoklás szerint a pénztári befizetéseket ma jellemzõen olcsó szolgáltatásokra, termékekre költik a pénztártagok. A javaslat alapján viszont drágább szolgáltatásokra, krónikus betegségek kezelésére is fel lehetne használni a befizetéseket, kibõvítve az öngondoskodás lehetõségét.

A klasszikus magán-egészségbiztosítás lényege leegyszerûsítve az, hogy egy egészségügyi intézményben a beteg a biztosításért cserébe magasabb színvonalú szolgáltatást kérhet. Ez persze csak akkor lesz mûködõképes, ha megfelelõ számú intézmény, biztosító és beteg lesz a rendszerben - jegyzi meg a Napi Gazdaság.