Svéd alelnöke lett a biztosítási lobbi csoportnak
2013.02.06
Torbjörn Magnussont, a svéd If P&C Insurance elnök-vezérigazgatóját választották meg az Insurance Europe alelnökévé, mandátuma 2016-ig tart.

Magnusson megválasztása kapcsán az Insurance Europe elnöke, Sergio Balbinot elmondta: „Nagy örömömre szolgál, hogy Torbjörnnel közösen képviselhetem az európai biztosítási iparágat. Fõigazgatónkkal, Michaela Kollerrel együtt nagyon várjuk, hogy Torbjörnnel közösen dolgozzunk az iparágat érintõ számos probléma megoldásán.”

Magnusson szintén örömét fejezte ki megválasztásával kapcsolatban, legfontosabb céljának pedig azt tûzte ki, hogy az európai biztosítási iparág számára a lehetõ legjobb üzleti feltételeket tudja megteremteni.

A svéd Magnusson biztosításpiaci karrierjét aktuáriusként kezdte a Skandia International-nél. Az iparágban eltöltött 23 éve alatt dolgozott a londoni Mercantile & General Re viszontbiztosítónál vezetõ biztosításmatematikusként, majd 1999-ben csatlakozott a P&C Insurance-hez, 2002-tõl pedig az If elnöke és vezérigazgatója.
2010 júniusában vált az Insurance Europe stratégiai igazgatóságának tagjává. Korábban a svéd biztosítási szövetség igazgatóságának, valamint a svéd biztosítási munkaadók szövetségének elnöke volt 2006-2009 között.