Közel 35%-kal növelte adózott eredményét a Generali Csoport
2019.08.02

Közel 35%-os bővüléssel, 1,8 milliárd euróra növelte adózott eredményét a nemzetközi Generali Csoport.

Kiváló pénzügyi eredménnyel zárta az elmúlt félévet a nemzetközi Generali Csoport. A működési eredmény 2,7 milliárd eurót tett ki (+7,6%), míg az adózott eredmény kiemelkedően dinamikus növekedést produkálva elérte az 1,8 milliárd eurót. (+34,6%).

A több mint 60 országban tevékenykedő Generali Csoport kiemelkedően lendületes bővüléssel zárta 2019. első félévét, ezzel tovább erősítve stabil tőkepozícióját. A működési eredmények terén felmutatott növekedés a vállalatcsoport minden üzletágban elért fejlődésének eredménye. A vállalatcsoport adózott eredménye elérte az 1,8 milliárd eurót, mely magában foglalja az időközben megszüntetett tevékenységek eredményét is. Ezekkel korrigált adózott eredmény pedig 1,3 milliárd euróra nőtt (+6,4%).

Az élet üzletág nettó bevétele jelentős növekedést produkálva (+29,5%) elérte a 7,4 milliárd eurót, a technikai tartalékok pedig 358 milliárd eurót (+4,3%) tettek ki. A bruttó díjbevétel 35,7 milliárd euró volt (+1,8%) köszönhetően mind az élet- mind a vagyonbiztosítási üzletág pozitív teljesítményének.

A vagyonkezelés üzletág adózott eredménye szintén dinamikusan nőtt (+22%) és elérte a 133 milliárd eurót, melyen belül a harmadik-fél számára végzett vagyonkezelés volumene 102 milliárd euróra nőtt.

Az összesített kárhányad 91,8%-kal továbbra is kitűnő szinten áll, az életbiztosítási új üzletek megtérülési rátája (NBV) pedig 4,4%-ot tett ki. A vállalatcsoport tőkehelyzete továbbra is stabil, az előzetes szolvencia ráta (Preliminary Regulatory Solvency Ratio) 209%.