Groupama Garancia Biztosító négy évig támogatja a hazai úszósportot
2013.07.23
A Groupama Garancia Biztosító a Magyar Úszó Szövetség hivatalos biztosítója, júliustól négy éven keresztül.

A vállalat szponzorációs stratégiájában elsõ sorban egészségmegõrzõ szerepe miatt mindig is kiemelt helyet foglalt el a sport támogatása. A biztosítótársaság már évek óta elkötelezte magát Magyarországon a csapatsportok mellett. 2001 óta támogatója a Magyar Kézilabda Szövetségnek, 2010 óta a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, melynek hivatalos biztosítója is egyben, míg 2011 májusától a Ferencvárosi Torna Club Labdarúgó Szakosztályának gyémánt fokozatú fõtámogatója. A társaság úgy döntött, hogy 2013. július 1-tõl az egyik legsikeresebb magyar olimpiai sportágat, az úszást is támogatásáról biztosítja, melynek keretében egy hosszú távú, négy évre szóló támogatási szerzõdést írt alá a Magyar Úszó Szövetséggel. A megállapodás célja, hogy a nagy hagyományú úszósport hazai és nemzetközi tekintélyének elõsegítése érdekében, sportdiplomáciai tevékenység és sportszakmai feladatmegoldások során elõsegítsék olyan ütõképes úszócsapatok kialakítását, melyek a sporteseményeken a magyar úszósport hagyományaihoz méltó szereplésre képesek a hazai és nemzetközi versenyeken.

Magyarország úszó világbajnokságot rendez 2017-ben és 2021-ben

A támogatási megállapodás aláírását követõen a hétvégén Barcelonában az is eldõlt, hogy hazánkban rendezhetik meg a 2017-es úszó junior világbajnokságot és a 2021-es úszó felnõtt világbajnokságot.

Sporttörténeti pillanatnak lehetünk tehát részesei alig 4 év múlva. Az úszás az egyik legrégebbi hagyományokkal rendelkezõ sport hazánkban, hiszen az elsõ újkori olimpiai aranyérmünket ebben a sportágban szereztük Hajós Alfrédnak köszönhetõen. A hazai úszó sport, több mint száz éves múltja során számtalan sikert ért el, folyamatosan a világ élvonalában van, és töretlen fejlõdésével biztosítja, hogy képes alkalmazkodni a modern kor kihívásaihoz.

A Magyar Úszó Szövetség azonban nem pusztán a nemzetközi megmérettetéseken segíti válogatott úszóinkat, hanem sportdiplomáciai és sportszakmai tevékenysége révén küzd azért, hogy olyan ütõképes és eredményes úszócsapatok jöjjenek létre hazánkban, amelyek sikeresen és méltó módon képviselhetik Magyarországot a különbözõ megmérettetéseken és az elõzetes várakozásoknak megfelelõen eredményesen szerepeljenek majd az itthon megrendezésre kerülõ világbajnokságokon. A Groupama Garancia Biztosító ezt a törekvést szakmai tudásával és anyagilag is támogatja az elkövetkezendõ négy évben.

„A partneri kapcsolat már július 1-jétõl kezdetét vette, tehát a most hétvégén kezdõdött barcelonai úszó- világbajnokságon társaságunk már a szövetség támogatójaként jelenik meg. Az együttmûködéssel igyekszünk hozzájárulni a magyar úszó tehetségek és a szakág sikeréhez. Bízunk benne, hogy a Magyar Úszó Szövetség szponzorálásával hozzájárulhatunk a válogatott legmagasabb színvonalú felkészítéséhez, valamint a sportdiplomáciai feladatok ellátásához. Meggyõzõdésünk, hogy a magyar úszó sport - többek között a támogatás eredményeként - még nagyon sok örömet szerez nemcsak társaságunknak, hanem a teljes hazai sportéletnek is.„- mondta Csonka István, a Groupama Garancia Biztosító marketing és értékesítési vezérigazgató-helyettese.

„Személy szerint biztos vagyok abban, hogy a Groupama Garancia Biztosító Zrt. hosszú távon nélkülözhetetlen, megbecsült tagja lesz egy sikercsapatnak, amely nemcsak a magyar sport, hanem az amúgy is rangos cég további tekintélyének növeléséhez is hozzájárul.” - fûzte hozzá Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.