CIB Biztosítási Alkusz: húsz éve az ügyfelek biztonságáért
2021.01.13

Jelentős változásokat hoz a digitalizáció a pénzügyi termékekhez kapcsolódó biztosítások piacán is – véli a húsz éve alapított CIB Biztosítási Alkusz Kft., mely története során több százezer szerződést közvetített. A biztosítási alkuszok mára a magyarországi biztosítási piac megkerülhetetlen szereplőivé váltak, és a jövőben az eddiginél is nagyobb szerep juthat a pénzügyi termékekhez kapcsolódó biztosításoknak.

Működésének első két évtizedében hozzávetőleg 700 ezer szerződést kötött, és jelenleg is közel 200 ezer szerződéssel rendelkezik a CIB Biztosítási Alkusz Kft., amely húsz éve, 2001. január 12-én kezdte meg tevékenységét. A CIB Bank leányvállalataként működő társaság mára a több mint négyszáz szereplőt számláló piac meghatározó szereplőjévé vált.

„A biztosítási alkuszok mára a magyarországi biztosítási piac megkerülhetetlen szereplőivé váltak, a nem-életbiztosítási díjállomány közel fele alkuszok közvetítésével került a biztosítókhoz. A független biztosításközvetítők igen szigorú törvényi és jogszabályi keretek között végzik munkájukat, igazolható szakmai hozzáértéssel állnak megbízóik rendelkezésére rövid és hosszú távú biztosítási védelem kialakításával.” – mondta Nagy Annamária, akinek több mint egy évtizede meghatározó szerepe van a CIB Biztosítási Alkusz Kft. működésében, és közel fél éve vezeti a társaságot. Az ügyvezető kiemelte: az alkuszcég mindig az ügyfél képviseletében jár el, őt segíti tanácsaival, ám szolgáltatásai az ügyfélnek nem jelenthetnek külön költséget. Az alkusz átfogó képpel rendelkezik a biztosítási piacról, a különböző termékek specialitásairól, és segít megtalálni a legkedvezőbb szolgáltatás és díj összhangját. „Szinte valamennyi, Magyarországon működő biztosítóval együtt dolgozunk annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb megoldást kínáljuk a CIB ügyfeleinek” – hangsúlyozta az ügyvezető.

Nagy Annamária szerint folyamatosan nő a pénzügyi termékekhez kapcsolódó biztosítások súlya mind a piacon, mind a CIB Biztosítási Alkusz Kft. szerződésein belül, hiszen az egyéni biztosításoknál kedvezőbb feltételeket kínálnak az ügyfeleknek a csoportos biztosítási konstrukciók, így kedvező ár-érték arányban kínálják a pénzügyi biztonságot a hitelintézet ügyfeleinek. A digitalizáció szintén jelentős hatást gyakorol a következő évek működésére, hiszen segít abban, hogy valamennyi ügyfél számára elérhetővé váljanak a termékek, kényelmesen, gyorsan kössenek szerződést, igényeljenek védelmet.

Az eddig megkötött szerződések több mint felét az élet-, baleset- és betegségbiztosítások, valamint az egészségbiztosítások adták a CIB Biztosítási Alkusznál, de több mint 30 százalékos a hitel- és számlatermékekhez kapcsolódó konstrukciók részesedése is. Jelenleg a CIB Egészségőr, a CIB Balesetőr és a banki termékekhez kapcsolódó hitelfedezeti és utasbiztosítások a legnépszerűbbek a társaságnál.