Generali: teljes kontroll Szerbia második legnagyobb biztosítója felett
2014.06.13
A Generali kelet-közép-európai holding vállalata, a GPH megállapodást kötött a szerb Delta Grouppal, hogy megvásárolja tõle kisebbségi részesedését Delta Generali Osiguranje helyi biztosítóban. Az ügyletet már a Szerb Nemzeti Bank is jóváhagyta.

Az akvizíciót követõen a Generali kizárólagos tulajdonába kerülnek a Delta Generali Reosiguranje, a Delta Generali Önkéntes Nyugdíjpénztár és a Blutek Auto cégek is. A GPH sajtóközleménye szerint a Genarali névváltást fog végrehajtani Szerbiában, összhangban a Generali új arculatával.

A Genarali célja, hogy teljes irányítást szerezzen a legfontosabb üzleti egységekben Közép-Kelet-Európában, ahol fenntartható növekedésre számít.

A Delta Generali Osiguranje 130,6 millió eurós díjbevétellel és 20 százalékos piaci részesedéssel a második legnagyobb biztosító Szerbiában. A társaságot 2006-ban hozták létre, rövid idõn belül a szerb életbiztosítás piac legnagyobb szereplõje lett 26,6%-os piaci részesedéssel, a nem-életbiztosítási piacon 17,6%-os részesedésre tett szert.

A KKE-régióban, a GPH holdingon keresztül 10 országban mûködik a Generali: a Cseh Köztársaságban, Lengyelországban, Magyarországon, Szlovákiában, Szerbiában, Montenegróban, Szlovéniában, Horvátországban, Romániában és Bulgáriában.