Mobilalkalmazással az egészségbiztosítás is egyszerûbb
2014.08.20
A nemzetközi egészségbiztosító, az Allianz Worldwide Care idén nyáron mutatta be legújabb mobilalkalmazását, mellyel ügyfelei sokkal gyorsabban be tudják nyújtani kárigényüket azáltal, hogy a kulcsfontosságú információkat és az orvosi számlákat az appon keresztül nyújthatják be biztosítójuknak.

Az alkalmazás segítségével a korábban benyújtott kárigények státusza is nyomon követhetõ, továbbá segít megtalálni a legközelebbi kórházat, bármely országban legyen is az ügyfél, ahova GPS segítségével el is vezeti. Az appból bármely ország segélyhívó száma is feltárcsázható, egy beépített szótár segítségével pedig 17 nyelven elérhetõek a legfontosabb egészségügyi kifejezések.

A biztosító ügyfelei az alkalmazáson keresztül orvost is fel tudnak hívni, aki azonnali tanácsokat nyújt egy sor kérdésben, a vérnyomástól kezdve, a védõoltásokon át a különbözõ fertõzõ betegségekig.

A gyógyszertár menüpontban a legfontosabb gyógyszerek nemzetközileg elismert elnevezései szerepelnek, így a gyógyszerészek bárhol a világon megtalálhatják és kiajánlhatják az adott készítmény helyi megfelelõjét.