Kitûnõen teljesített az osztrák biztosító
2014.08.26
A Vienna Insurance Group 41,4%-kal, 290,9 millió euróra növelte második negyedéves adózás elõtti eredményét, melynek közel 55%-a a kelet-közép-európai régióban keletkezett, miután a problémákkal küzdõ román üzletága továbbra is profitot tudott termelni – közölte a biztosító.

A VIG díjbevétele stabilnak bizonyult a nehéz gazdasági körülmények ellenére: az árfolyamhatásokat kiszûrve 1%-kal, közel 5 milliárd euróra emelkedett. A közép-kelet-európai régióban 139 millió euró adózás elõtti nyereséget ért el, itt a bruttó díjbevétel 3,1%-kal, 2,25 milliárd euróra csökkent. A csoport összesített kárhányada 2,7 százalékponttal, 97,1%-ra javult, annak ellenére, hogy igen konzervatív tartalékképzési politikát folytatott, továbbá Ausztriában, Szerbiában és Bosznia-Hercegovinában a szélsõséges idõjárási események is komoly károkat okoztak.

A csoport pénzügyi eredménye 551,6 millió euró volt, a VIG befektetett vagyona pedig 30,5 milliárd euró körül alakult június végén. A hatékony költségmenedzsmentnek köszönhetõen az adminisztratív költségek 4,2%-kal csökkentek.

Korábban azt az elõrejelzést adta a csoport, hogy idén ismét nyereségessé válik majd a romániai üzletág rendkívül kemény verseny közepette. Ezt a prognózist már az elsõ félévben teljesítette a vállalat: 1 millió euró adózás elõtti nyereséget ért el a cég.