Idén is a nyugdíjbiztosítás lesz a sláger
2015.02.06
Az életbiztosítások területén a múlt év elejétõl adójóváírással értékesíthetõ nyugdíjbiztosítások voltak a 2014. év kiemelt termékei és azok lesznek idén is - hangzott el a Vienna Insurance Group (VIG) három magyarországi leányvállalatának közös sajtóbeszélgetésén csütörtökön Budapesten.

Tavaly az Union Biztosító 5 ezer, adójóváírással rendelkezõ nyugdíjbiztosítást adott el, ezek átlagdíja meghaladta a 200 ezer forintot. A VIG másik leánycége, az Erste Biztosító közel 2200 nyugdíjbiztosítást értékesített, 184 ezer forintos átlagdíjjal. A tavaly megvásárolt harmadik magyarországi biztosító, a Vienna Life Biztosító közel 1500 nyugdíjbiztosítási szerzõdést értékesített, a piacon magasnak számító, 310 ezer forint feletti átlagdíjjal - ismertették a biztosítók vezetõi az adatokat. Lehel Gábor, az Union Biztosító elnök-vezérigazgatója az életbiztosítások körébe tartozó nyugdíjbiztosítások mellett a nem életbiztosítások körébõl az ipari biztosításokat nevezte az idei növekedés alap-termékének.

Raveczky Zsolt, az Erste Biztosító elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a termékeik 99 százalékát az Erste Bank értékesíti és ez így lesz a jövõben is. Miután a lakáshitelek elszámolása miatt idén több ügyfél keresi fel a bankot, így többeknek tudnak biztosítást is kínálni - tette hozzá a biztosító vezetõje.

Múlt év októberétõl Vienna Life Biztosító néven, a VIG tulajdonába került a volt Axa Biztosító is. Vadas-Földvári Anett elnök-vezérigazgató elmondta a tájékoztatón, hogy nagyon sikeres a csoportos egészségbiztosításuk, amelyeket cégek vásárolnak az alkalmazottaiknak. A második félévtõl ezeket igyekeznek egyéni biztosításokká alakítani - tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

A múlt év gazdálkodási adatairól azért nem esett szó, mivel a VIG a bécsi tõzsdén jegyzett társaság, ezért ott teszi elõször közzé a számait. A januárban közölt elõzetes adatok szerint 2014-ben 9,4 milliárd euró biztosítási díjbevételre tett szert a VIG. A Vienna Insurance Groupot Ausztriában és Közép-Kelet-Európában 50 társaság alkotja. Az alkalmazottak száma 23 ezer.