Közösen váltja valóra a gyermekek kívánságait a SIGNAL IDUNA Biztosító és a Világszép Alapítvány
2021.12.10

Idén is folytatja együttműködését a SIGNAL IDUNA Biztosító és a Világszép Alapítvány, hogy állami gondoskodásban élő gyerekek kívánságait teljesítse karácsonykor. A Biztosító nemcsak anyagilag támogatja az alapítvány munkáját, hanem személyesen is szeretne hozzájárulni a gyerekek ünnepi készülődéséhez és az ajándékozás öröméhez.

Csakúgy, mint a tavalyi évben kollégáink névre szóló ajándékokkal készülnek a kicsik és nagyok kívánságai szerint. Idén két gyerekotthonban, több mint 50 gyermek karácsonyát tudjuk így közösen szebbé varázsolni.  Céges és egyéni szinten is igyekszünk olyan ügyeket támogatni, felkarolni, melyek küldetésünkkel összhangban állnak és a közjót szolgálják nem csak az ünnepek közeledtével. - hangsúlyozta Sisák Ilona, a SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt vezérigazgató-helyettese.

A Világszép Alapítvány több mint tíz éve áll olyan gyerekek mellett, akikről szüleik helyett az állam gondoskodik. Céljuk immáron 10 éve, hogy hosszú távon legyenek jelen a gyerekek és fiatalok életében, biztonságos pontot adva a kiszámíthatatlansággal, bizonytalanságokkal, folytonos változással teli mindennapjaikban és igyekeznek a fiatalok életkorához, helyzetéhez és céljaihoz illeszkedő, egyénre szabott programokat biztosítani.

"Semmiképp sem szeretnének „hangosnak” tűnni, inkább „hitelesnek, erősnek”, a gyerekek történetében nem a tragédiákra szeretnénk rámutatni, hanem hogy segíteni fantasztikus érzés, különösen akkor, ha ebben támogató társakra is lelhetünk."- fogalmazta meg céljukat Wirtz Ágnes, a Világszép alapítvány megálmodója. 

Közel 150 fiatalnak szerveznek nyári táborokat, rendszeres foglalkozásokat, önkéntes mesemondó és mentor programot.

Ha úgy érzi, hogy szeretne Ön is hozzájárulni a gyerekek boldogságához, látogasson el a Világszép Alapítvány honlapjára és tudjon meg többet az alapítvány munkájáról: https://vilagszepalapitvany.hu/