Aluljárókat árasztott el a víz, egy patak is kilépett medrébõl Budapesten!
2015.06.10
Országszerte 230, ebbõl a fõvárosban 160 alkalommal riasztották a tûzoltókat a keddi vihar okozta károk elhárítására. A legnagyobb gondot az okozta, hogy a vízelvezetõk nem tudtak megbirkózni a hirtelen lezúduló esõvel, ezért a víz, jellemzõen a fõvárosban, elöntötte a pincéket, aluljárókat és az alacsonyabban fekvõ útszakaszokat – közölte a katasztrófavédelem.

A vihar leginkább a fõvárost, illetve Pest és Komárom-Esztergom megyét érintette – közölte Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság szóvivõje. Sok jelzõlámpa meghibásodott, ami közlekedési nehézségeket okozott a fõvárosban, illetve a viharos szél gallyakat tört le, fákat döntött ki. Személyi sérülésrõl nem kaptak bejelentést – tette hozzá.

Kisdi Máté, a Fõvárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivõje szerint Budapesten reggel hat órakor még tizenegy helyszínen végeztek mûszaki mentést a tûzoltók. A Budai Várban egy idõre például szünetelt az áramszolgáltatás, mert befolyt a víz egy trafóházba, ám a tûzoltók kiszivattyúzták a vizet, így még az éjszaka visszaállt a szolgáltatás.

A X. kerületben egy, a XVI. kerületben két épületbe villám csapott, illetve a XVI. kerületi Szántó utcában kigyulladt egy hetven négyzetméteres épület teteje, amelyet tûzoltók eloltottak.

A XI. kerületi Péterhegyi úton egy aluljáróban méteres víz gyûlt össze. Az ott rekedt kocsit a tûzoltók vontatták ki. Ugyancsak aluljárót árasztott el az esõvíz a XXI. kerületben, a Jácint utcában, a Lövölde téren pedig parkoló autókra zuhantak faágak.

A XX. kerületi Vörösmarty utcában egy faág villamos felsõvezetékre zuhant, emiatt a mûszaki mentés idejére a villamos forgalmát le kellett állítani. Ugyanakkor a Kondorosi úti patak a XI. kerületben a Bodola Lajos utcánál kilépett a medrébõl, és elárasztotta a környezõ épületek pincéjét – sorolta a károkat Kisdi Máté.