Tovább nõtt a Swiss Re profitja
2015.08.03
Két százalékkal növelte nettó profitját világ második legnagyobb viszontbiztosítója az idei második negyedévben, köszönhetõen a kevesebb természeti katasztrófának, valamint a befektetési portfolión elért egészséges hozamoknak – közölte a társaság. Az eredmények azonban így is elmaradtak az elemzõi várakozásoktól.

A zürichi székhelyû cég azt mondta, hogy jó úton halad az idei évre kitûzött célok elérésében, amelybe beletartozik az egy részvényre jutó nyereség évi 10%-kal történõ növelése is.

A Swiss Re adózott eredménye 820 millió dollárra emelkedett, az elõzõ idõszak 802 millió dollárjáról, amely azonban elmarad a Reuters által megkérdezett elemzõk 835 millió dolláros becslésétõl.

Az élet- és egészség-viszontbiztosítási piacon igen erõs a Swiss Re pozíciója: nettó nyereség ebben a szegmensben 218 millió dollárra emelkedett a második negyedévben, az elõzõ év hasonló idõszaki 48 millióról.

Ami a júliusi szerzõdésmegújításokat illeti, itt is növekedést ért el a Swiss Re az amerikai, az ausztrál és az új-zélandi piacokon, bár a tarifák némiképp csökkentek a vagyon- és felelõsségbiztosítási szegmensben. Ez elsõsorban a nyugdíjalapok és egyéb speciális befektetõk által, a viszontbiztosítási piacra öntött tõkével magyarázható, ami komoly versenyhelyzetet eredményez a piacon.