Ezért váltanak biztosítót az ügyfelek
2015.08.26
Az ügyfélszolgálat alacsony színvonala és a biztosítási szerzõdések megértése körüli problémák miatt váltanak elsõsorban biztosítót a gépjármû-biztosítási ügyfelek – derül ki egy brit felmérésbõl.

A felmérésben résztvevõk több mint fele azt mondta, hogy nem érti a gépjármû-biztosítási szakzsargont – állítja a kutatást végzõ Consumer Intelligence, ami arra kereste a választ, hogy mi váltja ki az ügyfelekbõl a szolgáltató váltást.

A kutatásban közel 6000 brit gépjármû-biztosítási ügyfél vett részt 2015 májusában. Az eredményekbõl az is kiderült, hogy a rossz ügyfélszolgálat is igen komolyan latba vet a biztosítóváltásnál, a megkérdezettek 20%-a szerint a társaságoknak javítaniuk kellene ezen.

Minden harmadik ügyfél úgy véli, hogy a kommunikáción is van mit javítaniuk a biztosítóknak, 22% pedig az online chat és az online szerzõdés-kezelés esetében vár el minõségjavítást szolgáltatójától.

A kutatásból az is kiderült, hogy közel duplájára növelné a szerzõdésmegújítást valószínûségét, ha a biztosítók inkább a szolgáltatás minõségén, rugalmasságán javítanának, a tarifacsökkentés helyett. A megkérdezettek közel 36%-a preferálna egy olyan szerzõdést, amely bónuszt garantál, ha valakinek nem volt balesete, vagy ha a vezetõi szokásokat is figyelembe vennék a biztosítási szerzõdésben. Mindössze a válaszadók 15%-a szeretne alacsonyabb díjakat.