Új üzletfejlesztési igazgató az ING IM hazai leányvállalatánál
2011.09.20
Az ING Investment Management (ING IM) globális vagyonkezelõ magyarországi részlegének új üzletfejlesztési igazgatójának Nagy Erikát nevezték ki. A szakember kinevezését megelõzõen értékesítési vezetõi pozíciót töltött be az ING IM hazai leányvállalatánál.

Nagy Erika diplomáját a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Fõiskolán szerezte, valamint ösztöndíjasként az USA-ban 1 évet tanult. Karrierjét 1995-ben kezdte a Citibanknál, ahol különbözõ pozíciókban több mint 10 évet dolgozott. Az ügyfélszolgálati osztály után 1997-tõl elõbb likviditási menedzser, majd treasury termékmenedzser pozíciót töltött be. Nevéhez fûzõdik a Piaci Indexált Lekötött Betét piaci bevezetése is. 2005-tõl befektetési termékmenedzser: munkája eredményeként a bankok között a Citibanké lett az egyik legszélesebb befektetési alap paletta. 2008-ban fél évet Ausztriában dolgozott – ekkor már a Raiffeisen International kötelékében. Ezt követõen a Budapest Banknál biztosítási termékmenedzserként dolgozott, jelzáloghitelekhez kapcsolódó hitelfedezeti biztosításért, az utasbiztosításért és új, banki termékektõl független biztosítási termékek bevezetéséért felelõs.

2010-ben csatlakozott értékesítési vezetõként az ING Befektetési Alapkezelõ Zrt.-hez, ahol idén szeptember elejétõl nevezték ki üzletfejlesztési igazgatónak. Az egyik legnagyobb hazai kötvény- és részvény portfoliókezelõként mûködõ ING Befektetési Alapkezelõnél új pozíciójában Nagy Erika az értékesítési, termékfejlesztési és üzletfejlesztési tevékenységek koordinálásáért felel.

Angolul beszél. Egy 10 éves lány és 8 éves fiú anyukája, valamint egy 3 éves vizsla boldog gazdája. Munkáján kívül idejét a gyermekeivel tölti, illetve ha teheti szívesen hódol hobbijainak is, mint a futás, a filmek és az olvasás.