Több mint tizedével nõtt a Swiss Re profitja
2015.10.30
A Swiss Re 12%-kal növelte nyereségét az idei év elsõ 9 hónapjában, az elõzõ év hasonló idõszakához képest, ami nagyrészt a mûködési eredményeknek és a befektetési hozamoknak köszönhetõ – közölte a társaság csütörtökön.

A viszontbiztosító nettó eredménye 3,7 milliárd dollár volt, ebbõl 1,4 milliárd keletkezett a harmadik negyedévben. Ezzel szemben 2014 elsõ 9 hónapjában 3,3 milliád dollárnyi nettó eredményt könyvelt el a társaság.

A nem-életbiztosítási szegmensben 1 milliárd dolláros nettó eredményt ért el a Swiss Re, ami szintén nagy elõrelépést jelent a tavalyi 842 millió dollárhoz képest. Ez elsõsorban a rendkívül erõs termékportfoliónak, a szoros ügyfélkapcsolatoknak és a differenciált szolgáltatásoknak köszönhetõ – állítja a társaság.

A Swiss Re tõkearányos megtérülése és a beruházások megtérülése is növekedett a vizsgált idõszakban, rendre 1,2 százalékkal, illetve 0,1 százalékkal.
A viszontbiztosító összesített kárhányada ugyanakkor emelkedett az elsõ 9 hónapban, méghozzá 84,8%-ra, a tavalyi 87%-ról. A díjbevételek 11,4 milliárd dollárra csökkentek a tavalyi 11,7 milliárdról.

A cég leányvállalata, az Admin Re nettó eredménye a tavalyi 219 millió dollárról idén 324 millióra emelkedett, a díjbevételei ugyanakkor viszonylag jenetõs mértékben, 565 millió dollárra csökkentek.

A kedvezõtlen biztosítási környezet ellenére a társaságnak sikerült közelebb kerülnie a 2011-2015-ös évekre kitûzött pénzügyi céljaihoz – közölte a Swiss Re vezére, Michel Liès. A viszontbiztosító november közepén részvény-visszavásárlási programját is elindítja, amit a közgyûlés év elején hagyott jóvá – tette hozzá Liès.