Balesetbiztosítás: rendkívül alacsony itthon a penetráció!
2015.11.10
A Vienna Life Biztosító – november végéig tartó reklámkampánya keretében – egy évig érvényes, teljesen ingyenes balesetbiztosítást ad mindenkinek, aki 2015. november 30-ig regisztrál a biztosító honlapján. A Neked is! biztosítás a biztosított baleseti halála vagy maradandó egészségkárosodása esetén nyújt anyagi védelmet. Az ingyenes Neked is! balesetbiztosítást bárki megkötheti magára, illetve korlátlan számú ismerõsének elküldheti ajándékba a www.viennalife.hu/neked-is oldalon keresztül. A biztosítás ajándékozása, illetve megkötése semmilyen kötelezettséggel nem jár, s a szerzõdés 2016. november 30-án automatikusan megszûnik.

Magyarországon évente közel 690 ezer, orvosi ellátást igénylõ baleset történik, amelyek következményeként nemcsak tartós egészségkárosodás léphet fel, de a balesetet elszenvedõnek átmenetileg a jövedelmei is kieshetnek, továbbá nem várt kiadásai is fölmerülhetnek. Magyarországon a balesetbiztosítási szerzõdések száma jelenleg meghaladja a 700 ezret, a penetráció mértéke tehát nagyjából csupán 10 százalékos. Ezzel szemben az Egyesült Királyságban vagy Németországban a lakosság több mint 80 százaléka rendelkezik valamilyen balesetbiztosítással, hazánk tehát erõsen alulbiztosított a fejlett európai országokhoz viszonyítva.

A Vienna Life Biztosító erre a problémára megoldást keresve fejlesztette ki a Neked is! balesetbiztosítást, amelyet a márkaismertségét növelõ céllal elindított reklámkampánya keretében, mindenki számára ingyenesen elérhetõvé tesz. A Neked is! biztosítással rendelkezõk baleseti halála vagy maradandó egészségkárosodása esetén a Vienna Life Biztosító legfeljebb 500 ezer forint összegû anyagi támogatást nyújt, illetve amennyiben minimum 40 százalékos maradandó egészségkárosodás lép fel, egy éven keresztül további havi 100 ezer forintos járadékot fizet.

A Neked is! biztosítást november 30-ig bárki, korlátlan számú ismerõsének elküldheti ajándékba oly módon, hogy a www.viennalife.hu/neked-is oldalon megadja ismerõse e-mail címét. Ezt követõen a biztosító értesítést küld a megadott e-mail címre, amelynek tulajdonosa a biztosító honlapján, adatai megadásával fogadhatja el az egy évre szóló ingyenes biztosítást.

A Neked is! balesetbiztosítást minden 18-75 éves, magyar állampolgár, vagy magyarországi tartózkodási, illetve letelepedési engedéllyel rendelkezõ személy megkötheti. A biztosítás ajándékozása, illetve megkötése teljesen ingyenes és semmilyen kötelezettséggel nem jár sem az adatok rögzítésekor, sem késõbb, például abban az esetben, ha a biztosított balesetet szenved.

A Vienna Life Biztosító tavaly június óta a Közép- és Kelet-Európa legnagyobb biztosítói csoportjának számító osztrák Vienna Insurance Group (VIG) három hazai leányvállalata közé tartozik. A Vienna Life Biztosító célja, hogy bécsi központú anyavállalata vezetõ biztosítójává váljon Magyarországon elsõsorban a prémium szegmensben az egyéni élet-, nyugdíj- és utasbiztosítások, valamint a csoportos élet- és egészségbiztosítások piacán.