Jelentõs állománybõvülés a K&H Biztosítónál
2015.11.24
A kgfb-szerzõdések száma az idei harmadik negyedév végén meghaladta a 900 ezret, ez új rekord a K&H Biztosító történetében. Az életbiztosításoknál szintén jelentõs állománybõvülést értek el – közölte a társaság.

A K&H Bankcsoport 2015 harmadik negyedévében 12,8 milliárd forint adózás utáni nyereséget ért el, a bankcsoport az idei elsõ kilenc hónapban 28,7 milliárd forint adózás utáni eredményt könyvelt el - közölte a pénzintézet hétfõn.

A K&H 2015 elsõ háromnegyed évében 164 milliárd forint új hitelt folyósított ügyfeleinek, a jelzáloghitelek refinanszírozásában pedig jelentõs, 34 százalékos piaci részesedést szerzett szeptember végéig. A K&H Biztosító 1,8 milliárd forint adózás utáni nyereséget ért el, ami az elõzõ évi eredménynél 185 millió forinttal alacsonyabb - tudatta a bankcsoport.

A K&H által befektetési alapokban kezelt vagyon értéke elérte az 1000 milliárd forintot - ismertette Gombás Attila, a K&H csoport pénzügyi vezetõje.
Nik Vincke, a K&H Biztosító vezérigazgatója elmondta: a kgfb-szerzõdések száma az idei harmadik negyedév végén meghaladta a 900 ezret, ez új rekord a K&H Biztosító történetében. A nem-életbiztosítási üzletágban a díjbevétel éves szinten több mint 20 százalékkal növekedett.

Az életbiztosításoknál szintén jelentõs állománybõvülést értek el: a kezelt vagyon értéke az elõzõ év azonos idõszakához képest több mint 13 százalékkal emelkedett. Az ügyfelek számára a legnagyobb újdonság az, hogy lehetõvé vált az összes gépjármû- és lakásbiztosítási kárigény interneten keresztüli bejelentése; az ügyfelek online tájékozódhatnak kárigényük kezelésének minden szakaszáról, a kárfelméréstõl egészen a számlájukra érkezõ kifizetésig - mondta Nik Vincke.