Vezetõcserék az európai biztosítási felügyeletnél
2015.12.03
Az Európai Biztosítás- és Foglalkoztatóinyugdíj-hatóság (EIOPA) felügyelõbizottsága három új tagot választott az igazgatótanácsba. Egy szlovák, egy német és egy román felügyelõ került be a testületbe.

A Szlovák Nemzeti Bank szabályozási osztályának igazgatója, Julia Cillikova, a német Szövetségi Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (BaFin) igazgatója, Frank Grund, valamint a román Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete elnöke, Misu Negrițoiu került be az EIOPA igazgatótanácsába.

Õk a dán és a szlovén biztosítási felügyeleti szervek vezetõit váltják, akiknek lejárt a megbízatásuk, illetve egy német szakértõt, aki lemondott pozíciójáról, miután megválasztották a BaFin elnökének.

Az EIOPA igazgatósága a szervezet elnökébõl, és hat másik felügyelõtanácsi tagból áll, akiket a felügyelõtanács szavazati joggal rendelkezõ tagjai választanak meg. Õk felelnek azért, hogy az EIOPA elvégezze küldetését és a rá bízott feladatokat.

Az igazgatótanács tagjainak hivatali ideje 2,5 év, amit egy alkalommal lehet meghosszabbítani. A képviselõk mandátumában mindig van átfedés, hogy a tevékenység folytonosságát biztosítani lehessen.