Új elnök-vezérigazgató az NN Biztosító élén
2016.02.01
2016. március 1-jétõl Sztanó Imre, az NN Biztosító Zrt. jelenlegi értékesítési és disztribúciós ügyvezetõ igazgatója tölti be a cég elnök-vezérigazgatói posztját, mivel Cornelia Coman az NN Csoporton belül új pozícióban folytatja karrierjét – jelentette be a vállalat.

Sztanó Imre több évtizedes vezetõi tapasztalattal rendelkezik a pénzügyi piacon. Az új vezetõ 2013-ban csatlakozott az NN (korábban ING) Biztosítóhoz értékesítési és disztribúciós ügyvezetõ igazgatóként, valamint az igazgatóság tagjaként. Új üzleti stratégiát megvalósítva emelte az értékesítés teljesítményét, kétszámjegyû növekedést érve el az új üzletszerzés területén. Ezt megelõzõen az Erste Groupnál töltött be különbözõ vezetõi pozíciókat.

„Örömmel jelentem be, hogy a vállalaton belülrõl választottunk új vezetõt. Ez jól mutatja, milyen erõs az NN Biztosító csapata Magyarországon és egyben jelzi, hogy a piacvezetõ életbiztosító jelenlegi stratégiája és céljai nem változnak: segíteni kívánunk ügyfeleinknek pénzügyi biztonságuk megteremtésében” – mondta a kinevezést kommentálva Robin Spencer az NN Csoport nemzetközi biztosítási üzletágának vezérigazgatója, majd hozzátette: „Stratégiai gondolkodásának, vezetõi képességeinek és széles körû tapasztalatainak köszönhetõen nincs kétségem afelõl, hogy Sztanó Imre a megfelelõ vezetõ az NN Biztosító számára Magyarországon.”

A jelenlegi elnök-vezérigazgató, Cornelia Coman az NN Csoporton belül folytatja karrierjét, késõbb bejelentésre kerülõ pozícióban.
A magyar életbiztosítótól most távozó vezetõ az ING Biztosító romániai vezérigazgatói pozíciójából érkezett Magyarországra 2012-ben. Vezetése alatt az elmúlt négy évben az NN új stratégiát dolgozott ki, egész életre szóló ajánlatok bevezetésével új alapokra helyezte a cég termékkínálatát, és sikeresen vitte végig a tavalyi névváltást. „A Cornelia Coman vezetésével végrehajtott fontos lépéseknek köszönhetõ, hogy az NN megerõsítette magyarországi piacvezetõ pozícióját” – tette hozzá Robin Spencer.

Sztanó Imre kinevezése a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyását követõen lép életbe.