Fogyasztóbarát otthonbiztosítás minősítést kapott a Genertel terméke
2022.06.10

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pozitívan bírálta el a Genertel Biztosító Zrt. pályázatát a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás (MFO) programban, ezzel a biztosító megkezdheti a bejelentett minősített termékek itthoni forgalmazását - közölte az MNB.

Jelenleg kilenc biztosító által kínált minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás termékek 516 milliárd forint ingó és ingatlanvagyont védenek.

A fogyasztóbarát minősítéssel rendelkező otthonbiztosítások kedvező díjért az eddiginél magasabb szintű, várhatóan átlagosan másfél-kétszeres szolgáltatást nyújtanak, fölösleges többletszolgáltatások- és kiadások nélkül, egyszerűen összehasonlítható módon.

Az MNB adatai szerint az áprilisban értékesített MFO termékek átlagdíja 25 százalékkal kedvezőbb volt a többi lakásbiztosítás átlagdíjához képest. A fogyasztóbarát otthonbiztosítások alapcsomagja elemi károkra, és egyéb, a háztartásokat egzisztenciájukban alapvetően veszélyeztető tipikus kockázatokra nyújtanak fedezetet. Az alapcsomaggal kapcsolatos káresemények tartalmát az MNB egységesen, kötelezően határozta meg a biztosítóknak, családbarát, zöld és digitális szempontokat is figyelembe véve.

Az MNB pénzügyi stabilitási és fogyasztóvédelmi szempontból is fontosnak tartja, hogy a lakásbiztosítások piacán élénküljön a verseny az ügyfelekért. Az MFO termékek közötti választás megkönnyítése érdekében tavaly márciusban elindították a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosításokat összehasonlító oldalt, amelyet azóta több mint 30 ezer alkalommal látogattak meg az érdeklődők - tájékoztatott a Magyar Nemzeti Bank.