Negyedével csökkent az amerikai P&C biztosítók nyeresége az elsõ negyedévben
2016.07.27
26 százalékkal csökkent az amerikai vagyon- és balesetbiztosítási piac kollektív profitja 2016 elsõ negyedévében az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

Az ISO és a PCI (Property Casualty Insurers Association of America) adatai szerint a vagyon- és balesetbiztosítási piac nettó profitja 2016 elsõ negyedévében 13,3 milliárd dollárnak felelt meg, ami 26,6 százalékos visszaesést jelent az elõzõ év azonos idõszakával összehasonlítva. A befektetésekbõl származó hozam 3,1 százalékról 2,9-re csökkent, ami az elmúlt 16 év legalacsonyabbja. A költségek és kártérítések bevételhez viszonyított aránya (combined ratio) tekintetében szintén romlásról beszélhetünk, a tavalyi év 95,7 százalékos mutatója idén 97,5 százalékra romlott.

A PCI alelnöke, Robert Gordon úgy nyilatkozott, az amerikai P&C piac egyre súlyosabbá váló problémákkal kénytelen szembenézni, különösen a lakossági üzletágak esetén, ugyanakkor a vállalati szférában is megtorpant a díjbevételek növekedése, többek között az elképesztõ piaci verseny következtében. Az ISO elnöke, Beth Fitzgerald úgy véli, a nem éppen szívderítõ számok részben régóta ismert negatív trendek, részben pedig megjósolhatatlan egyszeri események együttes eredményei. "A biztosítók számára létkérdés jelenleg, hogy olyan módon csökkentsék mûködési költségeiket, hogy ezzel együtt maradéktalan fedezetet tudjanak nyújtani ügyfeleik számára."- nyilatkozta.