Stabil eredmények, kimagasló harmadik negyedév a Generali Csoportnál
2016.11.14
Az alacsony hozamkörnyezet ellenére is stabil eredménnyel zárta az év elsõ kilenc hónapját a nemzetközi Generali Csoport. Az 52,1 milliárd eurós díjbevétel alig marad el a tavalyitól (-2,8%).

A mûködési eredmény meghaladta a 3,6 milliárd eurót, ez átlagosan 5,6%-os visszaesést jelent az elõzõ évhez képest, ám a harmadik negyedévben 7,3%-os növekedés volt megfigyelhetõ. Az adózott eredmény 1,6 milliárd euró (-5,9%), itt szintén a harmadik negyedév volt a legerõsebb, 6,4%-os emelkedéssel.

A nem-élet üzletág 1,5%-os bevétel-növekedésének hajtóereje a gépjármû szegmens volt (+3,3%). Az élet üzletág díjbevétele 4,5%-kal csökkent a szigorúbb termékkínálat következtében, mindezt egy magas – 10,1 milliárd eurót meghaladó – nettó cash flow mellett.

Az eredmények az alacsonyabb nyereségességet a jövõbeni profitabilitás biztosítása érdekében megcélzó stratégia szerint alakultak. Az évesített sajáttõke-arányos megtérülés 12,7%. A vállalat tõkehelyzete továbbra is szilárd, 188%-os gazdasági szolvencia rátával (Economic Solvency Ratio).