Meggyõzõ eredmények és új stratégia Generali Csoportnál
2017.05.17
A Generali Csoport mûködési eredménye 2017 elsõ negyedévében 4,2%-os emelkedéssel meghaladta az 1,2 milliárd eurót, míg az adózott eredmény 515 millió euróval szintén stabil. A biztosítótársaság új, ambiciózus stratégiát határozott meg a vagyonkezelési üzletág fejlesztésére.

Az idei elsõ negyedévben is teljesítette stratégiailag kitûzött pénzügyi céljait a nemzetközi Generali Csoport. A combined ratio a bevételhez képest kitûnõen jó a 93,1%-os mértékével (+1,1%-p), annak ellenére, hogy a természeti katasztrófákhoz köthetõ kárkifizetések is növekedtek. Az életbiztosítási szektor kiemelkedõen nyereséges volt, az új értékesítés nyereséghányada (NBM) 37,8%-ra nõtt.

A 13,6%-os gördülõ sajáttõke-arányos megtérülés meghaladja a kitûzött 13%-os célt. A több mint 19,2 milliárd eurós díjbevétel összességében 2,5%-kal esett vissza. A nem-élet üzletág díjbevételei 1,9%-kal nõttek, míg az élet üzletágban a fegyelmezettebb hozzáállás hatására 4,6%-kal csökkentek. A vállalat tõkehelyzete továbbra is stabil, 195%-os gazdasági szolvencia rátával (Economic Solvency Ratio).

A Generali Csoport májusban új stratégiát határozott meg a vagyonkezelési üzletág erõsítésére. Ennek értelmében 2020-ig kiterjesztik a befektetési kapacitást és szélesebb termékportfóliót építenek ki. A cél, hogy 2020-ra a Generali 500 millió eurós vagyont kezeljen, a vagyonkezelési üzletág adózott eredménye pedig elérje az évi 300 millió eurót. A stratégia része a legnagyobb európai multi-butik-modellen alapuló biztosítási vagyonkezelõ platform kiépítése.