Kétszámjegyû összesített piaci részesedést céloznak meg a VIG hazai biztosítói
2017.02.10
A Vienna Insurance Group (VIG) mindhárom magyarországi biztosítótársasága tervek felett és várhatóan a piaci átlagot meghaladó mértékben teljesített a tavalyi évben - hangzott el a cégcsoport sajtótájékoztatóján.

Lehel Gábor, az Union Biztosító elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: bár a tõzsdén jegyzett anyavállalat eredményeinek közzététele elõtt konkrét adatokat nem közölhetnek, az elmúlt évben a három cég együttes piaci részesedése - amely 2015-ben 7,4 százalék volt - közelebb kerülhetett a középtávú célként megjelölt 10 százalékhoz. 

Elmondta: a három társaság különösen jól teljesített a néhány éve bevezetett nyugdíjbiztosítások piacán, ahol összesítve jelenleg jóval a piaci súlyuk felett, a negyedik helyet foglalják el a hazai biztosítási piacon. Az Union tavaly az elsõk között jelent meg online köthetõ nyugdíjbiztosítási termékkel, amely jellege miatt bõven a jegybanki ajánlás alatti költségmutatóval rendelkezik.

Raveczky Zsolt, az Erste Bank fiókjain keresztül értékesítõ Erste Biztosító elnök-vezérigazgatója azt emelte ki, hogy miközben minden ügyfélszegmensben igyekeznek folyamatos növekedést elérni, az idei évben továbbra is a prémium és privát banki ügyfelekre fókuszálnak. Hozzátette: biztosítói oldalról felkészültek arra, hogy a Citibank korábbi ügyfeleinek most lezajlott integrálását követõen az Erste Bank kibõvült ügyfélkörét is hatékonyan tudják kiszolgálni.

Vadas-Földváry Anett, a Vienna Life elnök-vezérigazgatója komoly eredménynek nevezte, hogy társasága tavaly többszörösére tudta növelni nyereségét. Eközben életbiztosítási szerzõdései között jelentõsen megnõtt az egyéni életbiztosítások aránya is, miközben egészség- és utasbiztosításban is a tervek felett teljesítettek - fûzte hozzá.