Sberbank állásfoglalás az MNB határozatával kapcsolatban
2017.02.16
A Sberbank Magyarország Zrt. a 2017. február 14-én megjelent MNB-határozattal kapcsolatban az alábbiakat teszi közzé: a kifogásolt fogyasztói szerzõdésben érintett ügyfelek értesítése és a kamatkülönbözet visszatérítése már megtörtént. Emellett a hitelintézet már a Magyar Nemzeti Bank vizsgálata során olyan módon változtatott saját belsõ folyamatain, hogy a mostanihoz hasonló eset a jövõben ne történhessen meg - áll a Sberbank közleményében.

Elõzmény: Az MNB február 14-én 8,5 millió forint bírsággal sújtotta a Sberbank Magyarország Zrt.-t, mivel egyes fogyasztói kölcsönszerzõdéseinél megsértette a felszámítható késedelmi kamat felsõ mértékére vonatkozó jogszabályi elõírásokat. A jegybanki határozat nyomán a Sberbank köteles visszafizetni a fogyasztókra terhelt, összesen mintegy 14 millió forint késedelmi kamatkülönbözetet, s errõl levélben is tájékoztatni az érintett ügyfeleket.

A teljes cikk itt olvasható: http://biztositasiszemle.hu/cikk/hazaihirek/gazdasag/jegybanki_birsag_sberbanknak.6348.html