Kiemelkedõ eredmények a nemzetközi Generali Csoportnál
2017.03.17
Kiemelkedõ eredményekkel zárta a 2016-os évet a nemzetközi Generali Csoport. A mûködési eredmény rekord magasságokba emelkedett, 0,9%-os növekedéssel meghaladva a 4,8 milliárd eurót, melyhez az élet üzletág 5,5%-os, a nem-élet üzletág pedig 2,9%-os növekedéssel járult hozzá. A 13,5%-os sajáttõke-arányos megtérülés továbbra is meghaladja a kitûzött 13%-os célt - áll a biztosító sajtóközleményében.

Az adózott eredmény 2,5%-kal 2,1 millárd euróra nõtt az alacsonyabb realizált befektetési eredmény ellenére.

A bruttó díjbevétel meghaladta a 70 milliárd eurót. A nem-életbiztosítási (P&C) üzletág volumene az évközben megfigyelhetõ trendeknek megfelelõen 2,1%-kal nõtt. Az életbiztosítási szegmens bruttó díjbevétele meghaladta a 49,7 milliárd eurót (6,3%-os csökkenés), mely a befektetett tõke megtérülését szem elõtt tartó termékösszetétel-váltásnak és a pénzügyi piacok teljesítményének tudható be.

A kihívást jelentõ makrogazdasági környezet és alacsony kamatlábak ellenére a Csoport által létrehozott stratégiai kezdeményezések erõs növekedést hoztak, a részvényekre jutó osztalék 11,1%-kal 0,80 euróra emelkedett. A vállalat tõkehelyzete 177%-os sztenderd modell szerinti szolvencia rátával továbbra is szilárd.