Az Aegon átveszi a Pannónia kgfb, társasház- és lakásbiztosítási állományát
2017.03.31
A CIG Pannónia Elsõ Magyar Általános Biztosító Zrt. többségi tulajdonában lévõ Pannónia Általános Biztosító Zrt. közgyûlése a mai napon arról döntött, hogy az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-re ruházza át a kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosítási, illetve a társasház- és lakásbiztosítási állományát a felügyelet engedélyének hatálybalépésével - áll a társaság sajtóközleményében.

A CIG Pannónia Elsõ Magyar Általános Biztosító Zrt. 2017. január 1-jén vásárolta fel az MKB Általános Biztosító Zrt-t. A felvásárlást követõ integráció elsõ lépéseként az MKB Biztosító nevet váltott, Pannónia Általános Biztosító Zrt. néven folytatja tevékenységét. Az integrációs folyamat része az állományportfolió letisztítása is: a CIG Pannónia cégcsoport üzleti stratégiájának sarkalatos eleme, hogy csak azokra a réspiacokra koncentrál, ahol versenyképes termékeket és szolgáltatásokat tud kínálni ügyfeleinek. Ezt szem elõtt tartva döntött úgy a Pannónia közgyûlése, hogy eladja a kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosítási (kgfb), társasházbiztosítási és lakásbiztosítási állományát. 

A felügyeleti engedélyezést követõen, amelyre várhatóan néhány hónapon belül kerülhet sor, a kötelezõ gépjármû felelõsség-, társasházbiztosítással és lakásbiztosítással rendelkezõ ügyfelek az Aegon ügyfelei lesznek. Az érintett ügyfelek szerzõdései változatlan feltételekkel tovább élnek, az állományok átadásával kapcsolatban külön teendõjük nincs az érintetteknek. A továbbiakban – a felügyeleti jóváhagyást követõen – az ügyfelek az Aegon biztosítótól kapnak tájékoztatást a szükséges tudnivalókról.

„Az Aegon Magyarország piacvezetõ lakásbiztosítóként több évtizedes tapasztalattal, kiemelkedõ ügyfélkiszolgálással várja a Pannónia eddigi ügyfeleit. Új ügyfeleinknek az átvétellel kapcsolatban semmilyen külön teendõje nincs. A változás természetesen nem jelent plusz költséget sem, és az ügyfeleknek adminisztrációs teendõjük sincs.” – mondta el Zatykó Péter, az Aegon Magyarország elnök-vezérigazgatója.

„Folytatjuk a 2014-ben indított stratégiánk megvalósítását, amellyel hosszú távon stabil piaci részesedést, minõségi ügyfélkiszolgálást és eredményes mûködést biztosíthatunk. Ennek megfelelõen alakítjuk át termék- és szolgáltatásportfoliónkat, elsõsorban azokra a piacokra összpontosítva, ahol a legjobbak között lehetünk. Ez értelemszerûen azzal jár, hogy más piacokról, elsõsorban a tömegtermékek, mint amilyen a kgfb piaca, távol maradunk.” – nyilatkozta Busa Zoltán, a CIG Pannónia EMABIT vezérigazgatója.