2019 tavaszára új online bank jön
2017.07.17
Patrick Drahi francia milliárdos, az Altice telkommunikációs szolgáltató tulajdonosa 2019 elejére új online bank indítását tervezi minden országban, mely tagja az euróövezetnek.

Hivatalosan ugyan még nem erõsítették meg a hírt, de egyáltalán nem lenne meglepõ, ha igaznak bizonyulna, hiszen egyre több mobilszolgáltató kacérkodik a gondolattal, hogy portfolióját pénzügyi szolgáltatásokkal bõvítse ki. Ez összhangban áll azzal a trenddel, mely szerint egyre kevesebb fogyasztó intézi ügyeit személyesen, példál bankfiókban, legalábbis ha van alternatív lehetõség, továbbá egyre népszerûbb a mobillal történõ fizetés is. Franciaország legnagyobb telekkommunikációs szolgáltatója szintén online banki szolgáltatásokat indítana, egyelõre csak saját bázis országában, de a kezdeti minimális költségû szolgáltatások után kifejezett szándéka hogy a hitelezés illetve a biztosítás területeire is továbbterjeszkedjen. 

Ha megalapozottnak bizonyul a hír, az Altice ennél grandiózusabb álmokat szövöget, és már el is indította az engedélyeztetési eljárást az Európai Központi Banknál. Az új szolgáltató Alticebank névvel lépne piacra az Altice teljes szolgáltatási területén, azaz Franciaországban Portugáliában, Belgiumban, Luxemburgban és Svájcban.