Megalakult a SIGNAL IDUNA Fund Invest Alapkezelő Zrt.
2023.08.21

A SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt. a már nagy befektetési tapasztalattal rendelkező Alpha Alapkezelő Zrt.-vel kötött megállapodás értelmében többségi részesedést szerzett, ezáltal 2023. július 28-tól SIGNAL IDUNA Fund Invest Alapkezelő Zrt. néven működik tovább. 

A tulajdonosi hátterét tekintve a SIGNAL IDUNA, Németország 10 legnagyobb biztosítási konszernje közé tartozik, és éves díjbevétele a teljes magyar biztosítói piac díjbevételének közel kétszerese. A SIGNAL IDUNA vállalatcsoport közel 120 éves biztosítási és közel 20 éves befektetési tapasztalattal rendelkezik. A 6,3 millió eurós díjbevétellel rendelkező csoport 103 millió euró ügyfélvagyont kezel és ezáltal biztos hátteret nyújtott a SIGNAL IDUNA Fund Invest Alapkezelő Zrt. megalakulásához. 

„Küldetésünk, hogy új színt vigyünk az alapkezelők világába és az újdonságokra fókuszálva, professzionális megközelítésből szolgáljuk ki Ügyfeleink igényeit, köszönhetően nemzetközi hátterünknek és kollégáink magas szintű szaktudásának. A SIGNAL IDUNA Biztosító a magyar unit-linked biztosítási piac egyik kulcsszereplője. Fontosnak tartjuk, hogy Ügyfeleink megbízzanak bennünk és ezáltal közösen érjük el pénzügyi céljaikat, biztosítva a hosszú távú növekedést és stabilitást a befektetéseikben. Az alapkezelő megalakulásával még jobban tudunk alkalmazkodni az igényekhez, hiszen a befektetési alapjainkat még inkább Ügyfeleink igényeire tudjuk szabni.” – emelte ki Csata Dénes, a SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója.

„Már az induláskor célul tűztük ki, hogy az Ügyfelek vagyonának kezelésekor valós hozzáadott értéket teremtsünk a piaci tendenciák és az Ügyfél hozam elvárásainak figyelembevételével, amit a jövőben is egyik fő célkitűzésünknek tekintünk. Biztos vagyok benne, hogy a SIGNAL IDUNA csoport és az Alpha Alapkezelő Zrt. befektetési tapasztalatait kamatoztatva ezt meg fogjuk valósítani. A SIGNAL IDUNA Fund Invest Alapkezelő Zrt. a jövőben az újdonságokra fókuszálva, professzionális megközelítésből szeretné kiszolgálni Ügyfeleit, mindezt a biztonságra, a szaktudásra és Ügyfeleink tiszteletére alapozva, elsősorban az ETF-ek (Exchange Traded Fund) piaca adta diverzifikációs lehetőségek kiaknázása révén.” - hangsúlyozta, Temesvári Csaba, a korábbi Alpha Alapkezelő alapító tagja, valamint a SIGNAL IDUNA Fund Invest Alapkezelő Zrt. új vezérigazgatója. 

A jövőben bővül a Globális Portfóliók befektetési palettája is, így több mint 25 ezer vállalati részvényt, illetve kötvényt hozunk el Ügyfeleinknek új irányt kínálva a megtakarításaiknak. 

Innovatív és transzparens befektetési palettánk elérhető mind magán, mind vállalati Ügyfeleink számára, hozzájárulva ezzel a lehető legjobb üzleti döntések meghozatalához.