Az UniCredit is kínálhat Minõsített Fogyasztóbarát Lakáshiteleket
2017.09.19
Az MNB ma értesítette az UniCredit Bank Hungary Zrt-t a Minõsített Fogyasztóbarát Lakáshitelek forgalmazására vonatkozó pályázata pozitív elbírálásáról. A minõsített termékek forgalmazása ezt követõen a hitelintézet döntésétõl függõen akár azonnal megkezdõdhet. Az újabb sikeres pályázattal tovább nõ a minõsített termékeket kínáló hitelintézetek köre, így a fogyasztók még több intézmény kínálatából választhatják ki a számukra legkedvezõbb lakáshitelt.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pozitívan bírálta el, és errõl ma értesítette a Minõsített Fogyasztóbarát Lakáshitel program keretében pályázatot benyújtó UniCredit Bank Hungary Zrt-t. Mivel az intézmény sikerrel pályázott a minõsítés megszerzésére, az MNB felé bejelentett lakáshitelekre vonatkozóan megkezdheti a minõsített termékek forgalmazását.

Az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa a minõsítési keretrendszer megalkotásával sztenderdizált, egyszerûen összehasonlítható és fogyasztóbarát jellemzõkkel bíró lakáshiteltermék elterjesztését tûzte ki célul. Az MNB a piaci szereplõkkel és a fogyasztók képviselõivel való intenzív konzultáció eredményeképp a minõsítés koncepcióját és a hozzá kapcsolódó pályázati kiírást úgy alakította ki, hogy a fogyasztói igényeket minél inkább kielégítõ, a piaci versenyt erõsítõ és a hitelkiváltásokat ösztönzõ termékek forgalmazása indulhasson meg. A 2017. május 19-én közzétett pályázati feltételek alapján a minõsítés elnyerésére 2017. június 1-jétõl pályázhatnak a hitelintézetek.

A Minõsített Fogyasztóbarát Lakáshitelek termékismertetõit az MNB minositetthitel.hu oldalán érhetik el a fogyasztók.