Oroszország: egyre népszerûbbek az utazási biztosítások
2018.02.12
Az orosz lakosság 82% -a tervezi külföldön tölteni az ünnepnapokat, és tervezi egészség- és vagyonbiztosítást is magában foglaló utasbiztosítás megkötését – derült ki a MAGRAM Piackutató és a Ingosstrakh Biztosító társaság reprezentatív kutatásából - írja az xrimm.com.

A kutatási eredmények szerint a férfiak inkább hajlamosak kockázatot vállalni, mint a nõk: a férfiak 79%-a válaszolta azt, biztosítja magát a külföldi utazásai során, míg a nõk esetében ez az arány 85%.

"A kutatás eredménye alapján az oroszok biztosítási kultúrája növekszik, és a turisták túlnyomó többsége megérti, miért van szükségük a többek között z orvosi ellátást biztosító költségek fedezésére, ha külföldre mennek" - mondja Larisa Antonova, az Ingosstrakh Biztosító utasbiztosítási osztályának helyettes vezetõje. "Sokan azonban nem tudják, hogy baleset esetére is biztosíthatják magukat, poggyászbiztosítást is köthetnek, és útlemondási biztosítást is köthetnek, amely azokat a költségeket fedezi, amelyek az utazás elmaradása vagy a külföldi tartózkodás idõpontjának megváltozása esetén merülnek fel" – teszi hozzá.

A kutatás eredményei szerint az ügyfelek többsége - 68%-a - csak orvosi ellátással, illetve a baleset esetén szükségessé váló szállítással kapcsolatos költségek fedezésére biztosítja magát. Az utasbiztosítást kötõk körében mindössze 17% a balesetbiztosítást is kötõk aránya, ugyanennyi a poggyászbiztosítást is kötõk aránya, míg útlemondásra, illetve járatkésére mindössze 11%uk biztosítja magát.

Az utasbiztosítást vásárlók 77% -át soha semmilyen baleset sem érte, a biztosítási kötvényt vásárlók 14%-ának volt valamilyen egészségügyi problémája, 4% -uk elveszítette a poggyászát, 3%-uk élt az útlemondás-biztosítás, 2%-uk pedig a járatkésés esetére szóló szolgáltatással.

A kutatást 2017 októberében végezték el az orosz lakosság körében, a felmérésben s 1500 18 évesnél idõsebb válaszadó vett részt.