A CGI AI-alapú biztosítási platformot indít
2024.03.13

A CGI nemrég bemutatta mesterséges intelligencia alapú platformját, amely a brókerek és a biztosítók elszámolását segíti. A CGI Elements Insurance megoldáscsomag keretében megjelent CGI Elements360 ARC-IBA (Accounts Reconciliation Centre - Insurer Broker Accounting) célja, hogy segítse a működési munkafolyamatok javítását, a költségmegtakarítást, valamint a készpénzkonverzió javítását.

A termék egy, a biztosító és a bróker által egyaránt használt közös adatszabvánnyal rendelkező platformot hoz létre, amely a mesterséges intelligenciát a korábbi megújításokon alapuló folyamatok javítására használja fel. A megoldás API-integrációval is rendelkezik, ez az Acturisz, mely lehetővé teszi a zökkenőmentes integrációt és az automatizált adattovábbítást.

"Az évek során az elszámolási folyamat egyre bonyolultabbá vált, mivel egyre több biztosító helyezi ki a fizetési és behajtási folyamatokat. Jutalékszintek, biztosítási díjadó, téves beviteli információk - sokféleképpen vannak megoldatlan kérdések az alkuszok és a biztosítók között. Platformunk drasztikusan javíthatja a számlakiegyenlítést, de ugyanilyen fontos célunk, hogy a biztosítókat és az alkuszokat egy platformon hozzuk össze, hogy az iparág közös álláspontot képviselhessen." - mondta Andy Jones, a CGI biztosítási tanácsadási szolgáltatásokért felelős igazgatója.

"Eddig a brókerek és a biztosítók széttagoltan, különböző platformokon működtek a számlák elszámolásában. A CGI Elements360 ARC-IBA az Egyesült Királyság néhány legnagyobb biztosítási brókerének ügyfele, ami azt jelenti, hogy fordulóponthoz érkeztünk a piac ezen jellegű problémájának megoldása terén. Úgy véljük tehát, hogy ez egy iparági megoldás a biztosítási műveletek egyik legnagyobb kihívására." - tette hozzá Juliette Lockstone, a CGI alelnöke.

Néhány biztosító már használja a CGI Elements 360-at, ilyen például az Allianz UK, az IQUW, a Howden, a PIB Group és a JMG Group.